IN ACEST ARTICOL:
Natura este cu adevarat uluitoare.Se manifesta in moduri atat de surprinzatoare, iar sufletul uman ramane vrajit. Sa vezi pe viu aceste locuri, poate fi o experienta marcanta dar, multumita internetului, putem face astazi, chiar o incursiune virtuala. Descopera locuri fascinante, despre care, probabil nu ai stiut. La pozitia a 6-a, e o surpriza!

4. Lacurile Roz din Australia

Foto: Shutterstock.com; lacul roz, Australia, Stirling Range

Atunci cand te gandesti la culoarea unui lac… desigur iti imaginezi: albastru in toate nuantele, maroniu sau poate verde. Dar te-ai gandit vreodata ca exista si lacuri roz? Ei bine, da, exista.

Aceste lacuri roz se afla in Australia, regiunea Stirling Range; culoarea aceasta ramane inca un mister pentru oamenii de stiinta! Pana acum, singura teorie acceptata este aceea ca aceasta culoare s-ar datora unei compozitii ridicate de sare, ce se gaseste in apele acestui lac.

De exemplu, Lacul Hiller este de zece ori mai sarat decat un ocean, iar aici traieste si o micro-alga denumita Dunaliella Salina care „adora” sarea. Acest organism produce un pigment ce absoarbe lumina precum beta-carotenul, substanta care face ca morcovii sa fie portocalii, iar unele soiuri de varaza, mov.

Foto: Shutterstock.com, lac roz, Australia, Stirling Range


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri