www.shutterstock.com - 61202251; Used under license from Shutterstock.com, 03/24/2011
Obiceiurile zen sunt obiceiuri benefice pentru un stil de viata sanatos ce au potentialul de a ne ajuta sa fim mai eficienti in gandire si sa ne transformam modul de a privi viata si lumea in general.
Obicei zen: Provoaca-ti mintea pentru a capata abilitati noi, pentru a invata mai mult si pentru a actiona in consecinta.
Functia principala a creierului uman, a mintii noastre, este de a absorbi informatie si de a se adapta la medii distincte. Daca nu ne folosim constant mintea pentru a invata lucruri noi avem mari sanse sa experimentam stari de spirit negative precum plictiseala sau chiar depresia. Asadar, pentru o gandire pozitiva si o viata frumoasa este esential san e largim orizonturile, san e dezvoltam abilitatile native si sa ne provocam mintea in fiecare zi.
Obicei zen: Mintea face parte din trup. Hraneste-te sanatos, fa sport si odihneste-ti trupul.
Creierul uman reprezinta 2% din masa totala a trupului nostru si totusi consuma peste 20% din oxigenul si nutrientii existenti in corp. De aceea, esential pentru noi este sa avem o alimentatie sanatoasa si sa facem sport pentru a dezvolta nivelul de oxigen din organism. De asemenea, o minte obosita nu este foarte rar productiva si deci trebuie odihnita corespunzatori. Nu uitati importanta orelor de somn!
Obicei zen: Concentreaza-te asupra prezentului.
Adeseori, noi oamenii ne concentram aproape intreaga atentie asupra unor evenimente din trecut sau asupra planurilor de viitor, insa viata se intampla acum, in prezent. Nu putem sa traim frumos si sa ne concentram asupra persoanelor din viata noastra daca mintea noastra este constant blocata intr-o alta dimensiune temporala.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?