20 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 84 share-uri

Moscheea Al Haram din Mecca, Masjid Nabawi din Medina si moscheea Al-Aqsa sunt considerate a fi primele 3 cele mai sfinte locuri in traditia musulmana. Pe de alta parte, moschei precum moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi, Moscheea Albastra din Istanbul sau Moscheea Sultanului Omar Ali Saifuddin din Brunei se numara in topul celor mai impresionante si spectaculoase temple ale islamului din lume. Te invitam intr-o calatorie cultural-istorica, exotica si indepartata, in care vom descoperi unele din cele mai frumoase lacase de cult ale lumii, dar si cultura si arhitectura musulmana.

7. Moscheea Al Aqsa din Ierusalim

Moscheea Al-Aqsa (“Moscheea cea indepartata”, dupa cum s-ar traduce din araba) este cea mai mare moschee din Ierusalim si considerata a fi cel de-al treilea loc sfant in traditia musulmana. Se spune ca insusi profetul Mohamed s-a inaltat din acest loc spre a vorbi cu Dumnezeu…

Foto Cupola Stancii, Shutterstock

8. Moscheea de Cristal, Malaezia

Moscheea de cristal sau Masjid Kristal, dupa cum este cunoscuta in Malaezia are o structura uimitoare, care iti taie respirata. Este localizata in insula Wan Man din Kuala Terengganu. Construita din otel, sticla si cristal, intre anii 2006-2008, cladirea a devenit un simbol al patrimoniului malaezian. Este considerata a fi una dintre cele mai frumoase moschei din lume construite recent.

Foto Moscheea de Cristal, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri