S-a gasit faptul ca in noptile care se apropiau de luna plina, voluntarilor le trebuiau in medie, cu 5 minute mai mult ca sa adoarma, iar somnul lor dura in medie cu 20 de minute mai putin decat de obicei. De asemenea, nivelul hormonului melatonina (cel care regleaza ciclul somnului) era mai mic decat in noptile fara luna plina. Iata de ce foarte multi oameni sunt predispusi la insomnie in zilele cu luna plina. De exemplu, din cauza unui nivel crescut de energie in corp, practicantii ashtanga yoga, o traditie veche de aproape o mie de ani, sunt sfatuiti sa evite a practica yoga in zilele cu luna plina si cu luna noua si sa aleaga in schimb meditatia.
E adevarat, luna ne influenteaza in mare masura, dar putem sa nu lasam vibratiile lunii sa ne copleseasca si putem folosi energia lunii in favoarea noastra. Luna noua provoaca acele senzatiile stocate in subconstinet si poti folosi acest moment pentru a-ti curata mintea si sufletul de ganduri care in mod neconstientizat nu iti dadeau pace. Acum, lucrurile pot fi mult mai clare si in conecinta, mai usor de gestionat.
Iti recomandam si:
Calendarul celor 13 LUNI. Adevaratul calendar al omenirii!
Un articol via www.the-open-mind.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?