16 Septembrie 2015 publicat în Lifestyle 9 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Adesea suferim din cauza relatiilor cu ceilalti, suferim din dragoste sau poate cand ne framanta ceva. Iar aceasta durere nu este doar emotionala, ci se manifesta fizic. Pentru multa vreme, oamenii de stiinta nu au stiut sa explice in ce mod suferinta psihica provoaca dureri in corp. Cele mai crunte sunt acelea de inima. Avem 'inima franta' cand suntem tristi sau in stari depresive, pentru ca tristetea extrema cauzeaza dureri in zona pieptului similare atacului de cord. Durerea de inima este la fel de crunta ca atunci cand ne-am rupt o mana.

Inima genereaza o serie continua de pulsatii electromagnetice, iar intervalul dintre fiecare pulsatie variaza in dinamica si complexitate. Acest camp electromagnetic ritmic are o puternica influenta asupra proceselor care se intampla in corp, iar acest ritm este sincronizat cu activitatea electromagnetica a creierului. Astfel, atunci cand avem sentimente de iubire si apreciere, presiunea sangelui si ritmul respirator, impreuna cu alte sisteme oscialatoare, intra in ritmul inimii. In cazul stresului emotional, activitatea inimii este perturbata. Descoperirea „creierului din inima” si a campului electromagnetic pe care il emite inima, apartine cercetatorilor de la Heart Math Institute.


Foto: Flickr/ Eva Blue - Banksy

💔 Femeile sunt predispuse sa dezvolte Sindromul inimii frante

Potrivit altor studii, de data aceasta efectuate de catre Universitatea Brown, femeile prezinta riscul de a dezvolta Sindromul Inimii Frante, care seamana cu un atac de cord ce slabeste muschiul cardiac, atunci cand o persoana se afla sub stres emotional puternic sau tristete adanca. Ipoteza cercetatorilor este aceea ca in astfel de situatii, cantitati enorme de hormoni ca metanefrina si serotonina sunt eliberati in exces impreuna cu proteine ca neuropeptida Y; acestea ajung la inima, slabind-o si oprindu-i buna functionare pentru un timp. 95% dintre femei dezvolta acest sindrom, indicand ca, probabil, modul in care se manifesta legatura dintre emotii si corp, la cele doua genuri, este diferita.

„Ipoteza noastra este ca in acel moment, cantitati masive de hormoni ai stresului ajung direct la inima si produc disfunctia sa temporara, ceea ce seamana cu un atac de cord.”, explica cardiologul Ilan Wittstein, profesor asistent la Universitatea de Medicina John Hopkins. „Nu omoara muschiul inimii, ca in cazul unui atac de cord, dar il slabeste puternic.”

Iti recomandam si:

Inteligenta inimii: Creierul din inima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri