28 Februarie 2011 publicat în Psihologie 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
De-a lungul secolelor, oameni de diferite rase si culturi si-au exprimat, prin poezie, muzica, pictura, proza sau sculptura, fascinatia de a-si intalni, intr-o buna zi, sufletul pereche. Este ideea de suflet pereche un mit? Chiar exista pe acest pamant o persoana care este jumatatea noastra perfecta? Sau este doar imaginatia noastra care incearca sa ne faca sa speram intr-o relatie ideala? Orice e posibil� Rezolvarea acestui puzzle vechi de mii de ani este in inima fiecaruia dintre noi�

Cautarea sufletului pereche este eterna. Omul isi cauta partenerul ideal in orice moment si in orice loc. Ii scrie poeme. Il picteaza. Ii canta. Toate acestea pentru a-l gasi, iar cand acest lucru se intampla, sufletul omului renaste ca pasarea Phoenix din propria-i cenusa… urmand sa se transforme iar in cenusa la pierderea lui…

Metafizic vorbind, suntem toti copiii unui Creator. Avem aceeasi origine, fiind uniti de sufletele noastre si separati de trupuri.

Mitul androginului

Mitul androginului este prezent, in diferitele sale forme, in aproape toate culturile lumii.

La inceput, pe Pamant traiau fiinte androgine care aratau ca doi oameni lipiti spate in spate: un barbat si o femeie. Acestia aveau puteri nelimitate, putand face absolut tot ceea ce gandeau.

Zeii au inceput astfel sa se teama de puterea aproape infinita a androginilor si au decis sa ii desparta, pentru a nu mai reprezenta o posibila amenintare in fata lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2024 conține tema energetică a lui 8, cifra posibilităților infinite:  O călătorie cosmică pe tărâmul abundenței poate fi anul 2024! Vibrația numerologică a iubirii: Semnificația numerologică a datei nunții și ce prevestește despre relația ta Horoscopul Dragostei Martie 2024: Ascultă chemarea inimii tale pentru că ea are deja răspunsul pe care îl cauți

Separate insa, partile nu mai pot face nimic. Pe Pamant domneste o letargie completa… Tot mai multe mor de dor si tristete.

Zeii, vazand ca raman fara supusi, cauta o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trai. Astfel este creat Eros, cu scopul de a semana iubire in lume. De atunci si pana acum, oamenii isi petrec viata cautandu-si jumatatea. Cei putini norocosi care se regasesc se contopesc formand fiinta de odinioara…

(idee preluata dupa Platon - Banchetul)

Acest mit al androginului este foarte important si din cauza simbolisticii sale. Cele doua parti simbolice componente ale lui sunt Rebis (“doua lucruri”) si fiinta androgina, reprezentata sub forma unor fapturi umane bisexuate ce luau fiinta prin unirea dintre Sol si Luna. Cine putea dobandi Rebis-ul se afla in posesia Pietrei Filosofale (piatra se mai numea si Rebis sau Androginul hermetic). Prin unirea principiului masculin si feminin se infaptuia un “miracol”, un paradox care facea posibila orice fel de creatie. Posesiunea Androginului aducea dupa sine intelepciunea, stiinta tuturor lucrurilor – pentru ca cel ce detine desavarsirea, devine el insusi desavarsit…

Ce înseamnă când visezi șarpe mare: Explorează adâncurile subconștientului și ale sufletului tău  Patru zodii care frâng cele mai multe inimi: Maeștrii iubirii și ai despărțirilor Citate despre timp care îți pot schimba percepția asupra călătoriei umane pe pământ. Reflecții asupra vieții

Fiindca orice ins poarta in suflet, cu sau fara voia lui, nostalgia desavarsirii, se poate spune ca actul esential al dragostei aduce dupa sine o experienta, desi mai palida, a androginiei. Barbatul care se indragosteste capata calitati feminine (gratie, supunere, devotament), iar femeia care iubeste se imbogateste cu virtuti masculine (spirit de initiative, dorinta de a domina). Numai dupa asemenea transformari un individ poate experimenta dragostea care reprezinta pierderea de sine, trecerea in celalalt.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri