4. Protectia impotriva cancerului
Conopida poate apara corpul impotriva formelor de cancer datorita substantelor nutritive de care pot beneficia consumatorii acestor legume. Procesul de malignizare a celulelor poate fi prevenit iar celulele canceroase pot fi eliminate prin actiunea terapeutica a sulforafanilor si a izotiocianatilor din structura conopidei. Cele doua subtante contribuie la impiedicarea evolutiei cancerului ovarian, pulmonar si a celui de prostata.
5. Conopida si sistemul cardiovascular
Cercetatorii nu au considerat intotdeauna ca la baza problemelor cardiovasculare poate sta inflamatia. Cu toate acestea inflamatia poate cauza probleme mari vaselor de sange si circulatiei care pot fi prevenite cu ajutorul vitaminei K si a continutului de omega-3 din conopida. In afara de cele doua substante, sulforafanii din conopida ajuta la declansarea mecanismelor anitiinflamatorii ale corpului si la prevenirea deteriorarii vaselor de sange. Pe langa aceste beneficii, conopida poate si sa scada nivelul de colesterol care constituie o amenintare pentru functionarea buna a inimii.
6. Conopida si imunitatea
Ansamblul de vitamina C si de antioxidanti prezent in structura conopidei ajuta la intarirea sistemului imunitar. Consumul de conopida este ideal pentru persoanele predispuse imbolnavirii, intrucat substantele nutritive protejeaza corpul de infectii si boli. Din acest motiv este bine ca aceste legume sa fie consumate in special iarna si toamna cand rezistenta organismului la temperaturi mici este scazuta.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară