Un material scris in exclusivitate pentru Garbo de ANCA IVAN - Specialist Animax
________________________________
Importanta culcusului
Culcusul reprezinta locul in care animalul se odihneste, se relaxeaza si are intimitate, este practic cel care ofera spatiul personal animalului de companie.
Desi unii proprietari aleg sa-si imparta patul cu micul prieten necuvantator aceasta optiune nu este nici pe departe cea mai buna solutie. Animalele au nevoie de un loc al lor, mai ales in cazul cainilor care detin si un important simt al proprietatii. Atat pentru psihicul lor dar si din punct de vedere igienic cainii ar trebui sa aiba propriul lor culcus.
Culcusul va proteja animalele de curent sau de locurile reci din casa (gresie, pardoseala) prevenind astfel o serie de probleme.
Alegerea culcusului potrivit este de multe ori o adevarata provocare pentru proprietari. In comert exista o multitudine de forme, materiale, dimensiuni dar iata cateva sfaturi care ne vor ajuta sa facem alegerea corecta.
1. marimea culcusului este cel mai important criteriu de care vom tine seama atunci cand vom alege un astfel de produs. Dimensiunea culcusului va tine seama de marimea catelului. O investitie buna va avea in vedere marimea catelului la maturitate. Cainilor le place sa doarma in pozitii cat mai relaxate, cu membrele intinse si de acest lucru trebuie sa se tina cont.
2. forma culcusului. Culcusurile rotunde sunt mai potrivite pentru animalele de talie mica. Culcusurile de forma dreptunghiulara sunt adecvate animalelor de talie medie si mare.
3. culoarea. Cainii vad alb negru si deci culoarea patului nu are o semnificatie aparte pentru ei. Se prefera culorile in acelasi ton cu nuanta blanitei pentru ca sunt mult mai usor de igienizat.
3. materialul este cel care da calitatea produsului. De foarte buna calitate sunt materialele impermeabile deoarece acestea sunt mult mai usor de igienizat, mentin starea de sanatate a animalelor si inlatura totodata si mirosul neplacut. Aceste materiale se pot spala la masina de spalat. Alte materiale sunt plusul, naylonul, bumbacul, plasticul si rachita.
Tipuri de culcusuri:
- Culcusurile din plastic sunt rezistente si se pot igieniza cu usurinta. Sunt indicate pentru cainii cu probleme care nu se pot deplasa, fiind prevazute cu orificii de scurgere pe toata suprafata. Reprezinta o optiune si in cazul cainilor care rod.La acestea trebuie adaptata o saltea. Au inconvenientul ca au bratele rigide iar animalele simt un usor discomfort cand isi sprijina capul la acest nivel.
Foto int: ResolutionDigital / Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri