Poate vrei sa scapi de unii musafiri nepoftiti din blana animalutului tau. Poate ca al tau caine are obiceiul de a murdari ori de cat ori este scos pe afara. Poate ca si-a patat accidental blanita in timp ce se juca cu tine. Indiferent de motiv si chiar daca este efectuata ocazional, imbaierea cainelui este prea importanta pentru acesta ca sa nu o faci cum trebuie. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de ajutor in acest sens:
In cazul in care cainele tau este pui si nu a implinit inca doua luni sau daca este femela-adult aflata in perioada de alaptare precum si in ultima perioada de gestatie, imbaierea este interzisa. Unii caini opun rezistenta atunci cand vine vorba de imbaiat asa ca inarmeaza-te cu rabdare si cu gentilete. Mai intai, acorda-i timp cainelui tau pentru a se obisnui cu apa udand usor blanita de pe spate si umeri. Daca folosesti dusul asigura-te ca acesta se afla la aproximativ 3 cm de blana si ca presiunea apei este scazuta. Daca speli cainele in cada, asigura-te ca apa se afla sub nivelul burtii cainelui pune un covoras de cauciuc pe fundul cazii pentru ca animalutul sa nu alunece.
Chiar daca cele mai bune sampoane pentru caini sunt cele care nu contin sapun sau chimicale, ci ingrediente naturale, inainte de a opta pentru unul ar fi indicat sa ceri sfatul medicului veterinar sau farmacistului. In functie de rasa si varsta cainelui, acesta iti poate recomanda unul. Tot acesta te va sfatui si cat de des sa-ti imbaiezi cainele (unele rase au nevoie de baie doar de 2 ori pe an, altele mai des -la un interval de doua luni, altele deloc -rasa Chow-Chow, altele mai rar -cainii cu parul scurt, etc). Sampoanele continand clorhexidina sunt recomandate pentru proprietatile lor antibacteriene, iar cele cu extract de ovaz sunt indicate in cazul cainilor care au mancarimi. In cazul in care cainele tau nu a scapat de blestemul puricilor, incearca sampoanele ce au ca ingrediente piretrina (Pyrethrum) si uleiul de citrice.
Dupa ce cainele se relaxeaza, spala-i mai intai capul, avand grija sa nu-i torni apa pe fata. Jetul de apa trebuie indreptat astfel incat apa sa nu curga direct pe cap, ci de-a lungul capului, inspre spate. Foloseste un prosop curat sau un burete pentru a indeparta apa din jurul ochilor, nasului si gurii si intinde samponul de-a lungul blanitei mai intai pe spate prin masaje riguroase, dar blande.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate