IN ACEST ARTICOL:
Unii caini opun rezistenta atunci cand vine vorba de imbaiat asa ca fii gentil si inarmeaza-te cu rabdare. Mai intai, acorda-i timp cainelui tau pentru a se obisnui cu apa udand usor blanita de pe spate si umeri.

Unii specialisti recomanda mai intai samponarea laterala, ulterior samponarea spatelui si apoi a capului. Pentru a preveni emigrarea puricilor din blana spre suprafata capului, altii recomanda ca imbaiarea sa inceapa de la cap si gat. Indiferent de optiunea ta, ai grija ca samponul sa nu patrunda in urechi. Coada, dosul, membrele, labute trebuie si ele spalate, iar portiunile de sub gat, ridurile faciale sau varfurile urechilor trebuie curatate cu delicatete. Pentru ca samponul sa patrunda mai bine si mai repede in blana, il poti intinde cu ajutorul unei perii cu parul scurt. In cazul in care cainele tau are parul mai lung, maseaza blana in directia cresterii parului pentru a evita incalcirea blanitei.

Pentru ca apa sa nu-i intre in ochi, poti intinde cateva picaturi de ulei minerale in zona dimprejurul ochilor. In urechi, ii poti indesa vata sau bile de bumbac insa ai grija ca acestea sa fie suficient de mari astfel incat sa nu intre pe canalul urechii. Pentru cainii cu pielea foarte uscata sau cu probleme, urmatoarea solutie preparata in casa: intr-o sticla de 1 litru adauga 1 ceasca suc de lamaie, 1 ceasca otet alb, 1/3 ceasca glicerina si restul apa si amesteca bine. Solutia poate fi folosita pe post de sampon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sfaturi utile pentru zborurile cu copiii mici: Cum să faci călătoria plăcută și fără stres 7 sfaturi utile pentru a fi mai prezentă în viața de zi cu zi Cum să pregătești copilul pentru începerea primului an de școală: Sfaturi utile pentru părinți

Clatirea trebuie efectuata si ea cu grija si incepand cu fata si capul. Acopera ochii cainelui cu o mana pentru ca apa sa nu-i intre in ochi si clateste zona din preajma ochilor precum si partea de sus a capului. Acopera-i apoi nasul si clateste gatul si restul fetei. In cazul in care cainele este excesiv de murdat, samponarea si clatirea se pot repeta. Apa cu care il clatesti nu trebuie sa fie nici fierbinte, nici rece, ci calduta. Blana cainelui trebuie sa fie bine clatita pentru a se evita evita eventualele iritatii. La final, poti pulveriza pe blanita un spray special pentru descurcarea parului. Pieptanii si periile trebuie alese tinand cont de tipul de blana sau par al animalutului tau.

Daca blana cainelui este groasa, stoarce excesul apa incepand cu coada si labutele si apoi cu restul de blana. Infasoara-l intr-un prosop mare care sa absoarba apa. Freaca-i blanita usor pentru a nu-i incalci blana si incearca pe portiuni daca animalutul tau are parul mare. Recomandat in ultimul caz este uscatorul special pentru animale, setat la o temperatura scazuta. Ai grija insa sa nu-l indrepti spre fata. Daca blanita este inca umeda dupa spalat, nu-ti lasa imediat cainele pe afara caci s-ar putea alege cu o frumusete de raceala.

Cum îi învățăm pe copii despre igienă: 5 sfaturi utile pentru părinți Arena Elevilor: Cel mai mare eveniment al anului dedicat orientării în carieră pentru elevi, părinți și cadre didactice Ziua Copilului la Roaba de Cultură! Super Kids Party de 1 iunie

Imagine: Clevergrrl


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri