Un studiu revolutionar a fost publicat in 1980. In acest studiu realizat pe 92 pacienti non-spitalizati cu probleme cardiace, s-a descoperit ca toti cei care erau posesori de animale de companie traiau mai mult decat cei care nu aveau animale de companie. Mai recent, un studiu australian realizat in 1992 pe un esantion de 5.741 persoane a urmarit sa stabileasca efectele prezentei unui animal de companie asupra sanatatii cardiace. Rezultatele au demonstrat ca stapanii animalelor de companie aveau "tensiune arteriala mai scazuta si niveluri mai scazute de trigliceride fata de persoanele care nu aveau animale de companie". Variabile precum regimul alimentar, fumatul, clasa socio-economica si greutatea corporala au fost controlate. in cadrul unui alt studiu (Odendaal, 2000), s-a descoperit ca, atunci cand oamenii interactionau cu cainii lor, erau afectate in mod pozitiv presiunea sanguina sistolica si nivelul plasmei legat de stres. De fapt, si cainii implicati in acest studiu au demonstrat rezultate similare.
Un studiu recent (Marr et al., 2000) a fost derulat pentru a stabili daca utilizarea terapiei cu animale de companie este benefica in grupurile de pacienti spitalizati din sectiile de psihiatrie. 69 persoane cu diagnostic dublu (diagnosticati cu o boala mentala, plus un istoric de abuz de droguri sau alcool), barbati si femei, s-au intalnit pentru o ora, de luni pana vineri, timp de 4 saptamani. Varsta medie era de 42 de ani. Jumatate din pacienti erau inclusi intr-un grup de control, ceilalti aveau animale de companie aduse zi de zi in vizita. Pacientilor nu li s-a cerut sa interactioneze cu animalele (caini, iepuri, dihori si cobai) in timpul sesiunilor; insa numai o femeie a decis sa nu interactioneze direct cu ele.
Membrii grupului au primit permisiunea sa observe, sa tina in brate, sa interactioneze si sa se joace cu animalele, daca nu deranjau activitatea grupului. Rezultatele erau evaluate zilnic pe Scala Comportamentului Social, iar la sfarsitul celor 4 saptamani s-au obtinut rezultate semnificative. Prin comparatie cu grupul de control, s-a constatat ca pacientii cu care s-a folosit Terapia cu animale de companie “socializau mai mult cu alti pacienti si au fost vazuti zambind si demonstrand clar placere fata de activitatile pe care le desfasurau " (Marr, 2000).
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri