Din pacate nu toti locuim la casa ca sa-i oferim un confort sporit catelului nostru ci multi dintre noi locuiesc intr-un apartament impreuna cu animalutul lor. Nu este greu, insa nici usor. Catelul nu are un cotet al lui in curte si nici spatiul de joaca necesar. Aceste doua elemente nu ne impiedica totusi sa avem grija de el si in micutul apartament de la bloc.
Tocmai pentru ca locuiti sub acelasi acoperis este indicat sa aveti grija sa nu constituie o sursa de boala pentru vreun membru al familiei dumneavoastra. Nu zic ca daca este la curte nu are nevoie de ingirjire insa in apartament stim cu totii ca lucrurile stau putin diferit.
Din prima zi in casa trebuie sa se stabileasca un loc fix care va fi destinat catelului. Aveti grija sa nu fie foarte departe de voi pentru ca el fiind o fire sociabila se poate adapta cu greu sa doarma departe de camera voastra. Daca va fi in camera cea mai indepartata sau in baie catelul va plange mereu si va latra.
Iti recomandam sa alegi ca loc de odihna un colt al camerei din care sa aiba vizibilitate spre usa sau spre zona de trecere.
Evitati sa-l lasati sa se urce in pat si fiti sigur de ceea ce faceti fara sa existe anumite ocazii speciale. El va considera aceste ocazii speciale drept o oportunitate de a se urca in pat de fiecare data cand nu sunteti acasa. Daca ii permiteti se poate sa se ajunga sa se considere el stapanul patului si sa nu va lase sa va apropiati prea mult de locul sau preferat.
Locul in care va sta poate fi marcat de o carpa care sa fie doar a lui.
Cainii de talie mare refuza acceptarea unui asternut si de cele mai multe ori se aseaza langa usa camerei unde doarme stapanul. Daca nu reusiti sa-l convingeti sa se mute este bine sa-l lasati doar sa aveti grija sa nu-l loviti cand deschideti usa.
Cand plecati in concediu si va luati si catelul este recomandat sa impachetati paturica pentru a se putea acomoda mai usor si in alte locatii. Cainele oricum nu se va simti ca acasa si il veti vedea mult mai stresat decat de obicei.
Aici va pot da un exemplu personal de cand am mers cu animalutul meu la munte. De obicei este linistit cand suntem acasa insa la munte, la cabana mai erau alti doi caini care practic nu i-au permis catelului meu din punct de vedere psihic sa stea linistit. Era mereu agitat si la un moment dat a ajuns sa se raneasca singur scarpinandu-se excesiv si chiar muscandu-se.
Articol preluat de pe petsbox.ro
Pe www.petsbox.ro poti socializa cu alti iubitori de animale si vei descoperi informatii utile referitor la cresterea animalutului tau.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară