IN ACEST ARTICOL:
Elevii claselor a II-a din Bucuresti au un comportament responsabil fata de animalele de companie si stiu cum sa le ingrijeasca.

Comunicat de presa

200 dintre elevii de clasa a II-a din Bucuresti au demonstrat un comportament responsabil fata de animalele de companie - aceasta este una dintre concluziile programului „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” derulat de catre Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Desfasurat in perioada martie-aprilie 2011 in 2 scoli din capitala, programul-pilot a urmarit sa le explice elevilor de clasa a doua intr-o maniera interactiva, regulile de ingrijire ale animalelor de companie cat si beneficiile convietuirii alaturi de animalele de companie. O echipa de medici veterinari a intrat in Scoala generala nr.150 si Scoala generala nr. 3 din capitala si i-a invatat pe cei mici cum sa se poarte cu animalele de companie.

„Proiectul s-a axat pe responsabilizarea copiilor in ceea ce priveste cresterea unui animal de casa, subliniind beneficiile rezultate din prietenia si apropierea de fiintele necuvantatoare. Interesul manifestat de scolari a fost vizibil: au adresat intrebari pline de neprevazut, amuzante, de o naivitate induiosatoare, dar in acelasi timp realiste, dovedind dorinta de a cunoaste modul in care se poate ingriji corect camaradul de joaca necuvantator. Cursurile interactive au aratat ca mesajul privind ocrotirea si asumarea responsabilitatii in cresterea unui animal de companie a fost bine receptionat.”, a declarat Aurelia Anton, medic veterinar, Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Studiu Grupul LEGO: 41% dintre copii își schimbă conștient conținutul viselor atunci când nu le place ceea ce visează Sunt lumânările parfumate inofensive pentru sănătatea noastră? Dileme, riscuri și precauții Ficus - ghid complet pentru îngrijirea și cultivarea plantei ornamentale

La finalul orelor interactive, elevii au primit chestionare de evaluare cu intrebari care au testat gradul in care micutii si-au insusit cunostintele de baza privind ingrijirea animalelor de companie, precum si intelegerea responsabilitatii pe care trebuie sa si-o asume in acest caz.

Pe baza raspunsurilor date de cei 200 de elevi la intrebarile din chestionare, a reiesit faptul ca 99% dintre elevii participanti la program au inteles ca animalele de companie trebuie consultate periodic de un medic veterinar, iar 97% dintre elevi au inteles nevoile de baza ale animalelor de companie, asa cum sunt hrana potrivita si nevoia de miscare in aer liber.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri