IN ACEST ARTICOL:
Am auzit atatea opinii legate de managementul de succes, de actiunile de succes intreprinse de acesta, de calitatile pe care trebuie sa le aiba un manager de succes incat ma intreb daca notiunea de manager in sine nu a devenit un mit.
Strategia Discipolului - Discipolul reprezinta pentru manager una dintre cele mai mari provocari ale sale, dar si una dintre cele mai mari obligatii. Deoarece Discipolul simte in permanenta nevoia sa invete, sa afle lucruri noi, sa experimenteze ce nu a mai facut pana acum, sa fie stimulat, isi doreste cu disperare un maestru care sa-i dezvaluie adevaruri pe care nu le cunoaste inca. Nimic nu-i scapa. Orice noutate, oricat ar fi de mica, ii capteaza subit atentia. Discipolul nu se afla neaparat in cautarea beneficiilor de natura materiala, el isi indeplineste atributiile din pura pasiune si cu pasiune. Experinta sa profesionala nu-i va fi niciodata suficienta, o poate lua oricand de la inceput cu procesul invatarii fara sa prezinte semne de oboseala.

Strategia Inventatorului - Inventatorul si ideile sale produc uimire, fiind primite de obicei cu bratele deschise de catre cei din jur. Inventatorul face parte dintre cei alesi, fiind un spirit vizionar, capabil sa vada oportunitati chiar si atunci cand pare ca nu poate fi vorba de asa ceva. Are o mare putere de analiza, disecand si judecand la rece oportunitatile inainte de a emita o parere judicoasa legata de valorificarea acestora. De asemenea, Inventatorul mai dispune si de marele avantaj de a-i putea antrena si pe cei din jur in entuziasmul sau electrizant. Iar ideile sale sunt de obicei adoptate si puse in practica de catre cei din jur. Inventatorul are cele mai mari sanse sa ajunga la randul sau manager, insa trebuie incurajat in atingerea potentialul sau maxim.

Strategia Tipului de Treaba- Aceasta strategie comportamentala apartine “baiatului bun” care incearca sa fie pe placul tuturor, fara a fi insa realmente de folos cuiva. Daca, in schimb, este pus in situatia de a indeplini o atributie care nu-i place sau care nu este trecuta in fisa postului, baiatul bun se transforma instantaneu in “baiatul rau”. Constient de propriile defecte si calitati, Tipul de Treaba incearca sa evite orice potential conflict care l-ar putea pune intr-o situatie nu tocmai dezirabila. Tipul de Treaba va fi intotdeauna preocupat de activitatile aparent marunte si lipsite de importanta. Este foarte serviabil, implicat, politicos si amabil insa in momentul in care are de efectuat ceva ce-i repugna, se metamorfozeaza intr-un persoana careia nu-i mai poti intra in gratii.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri