IN ACEST ARTICOL:
Cele mai multe probleme sunt de natura relationala, si sunt cu atat mai mari cu cat pozitia noului venit e mai inalta.
Ce presupune procesul de integrare din punctul de vedere al noului angajat si din punctul al echipei care il ajuta in adaptarea la noua cultura organizationala?

Unele firme au un ghid al noului venit, care i se inmaneaza la sosire si in care i se explica totul, de la valorile firmei, la strategie, obiective, la cine sunt actionarii si managerii, istorie, performante, regulamente interioare, ce are voie sa faca si ce nu are etc. Se prezinta personal fiecarui sef de departament, poate sa ia masa cu directorul general, e invitata si familia noului angajat sa vada firma etc. etc. etc. Practic, nu exista limita pentru asa ceva, depinde de imaginatia celor de acolo si de cat timp si resurse pot aloca pentru asa ceva.

Ce presupune o integrare cat mai rapida si eficienta a noului angajat? In ce masura difera strategiile de adaptare de la o structura organizationala la alta?

Integrarea inseamna atingerea performantelor profesionale (tehnice) asteptate si “normalizarea” relatiilor sociale cu restul angajatilor, adica relatii asemanatoare cu cele ale angajatilor cu vechime. Strategiile de integrare sunt limitate doar de imaginatia celor responsabili cu acest proces.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri