Daca, dupa toate cele de mai sus, ai senzatia ca incerc sa te descurajez sa parasesti actualul tau loc de munca (pe motiv ca atmosfera sau colegii nu sunt pe placul tau), este adevarat. Am acest punct de vedere pentru ca “pretentiile” noastre sunt de multe ori subiective si atitudinea poate fi gresita. Ne asteptam ca ceilalti sa se schimbe, in functie de asteptarile noastre si uitam ca propria persoana este aceea pe care o luam, care ramane constanta, cand ne schimbam locul de munca
Vedeti, prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este: nu cumva sunt eu cel care nu ma adaptez la mediul de lucru actual? Aceasta, inainte de a concluziona ce nu-mi place MIE in situatia de fata! In loc de “cum ar trebui sa se schimbe colegii si atmosfera pentru a-mi fi mie pe plac” ar trebui sa ne gandim “cum pot eu contribui la buna dispozitie si buna colaborare cu ceilalti”.
Daca suntem in cautarea acestor oportunitati, in care noi sa fim cei care ne adaptam, si nu colegii sau compania la preferintele noastre, vom descoperi ca situatia se vede cu totul altfel. Practic, este vorba despre celebra atitudine “pro-activa” despre care vorbesc specialistii…
Satisfactiile nu vor intarzia sa apara. Vom fi motivati, in fiecare zi, sa comunicam in mod constructiv si placut cu un coleg, sa imbunatatim o procedura, sau modul in care o procedura de lucru este aplicata. Ne va face placere sa ajutam un coleg care este presat de timp si care ne roaga sau ne cere grabit sa facem ceva ce nu este scris in fisa de post.
Cu o astfel de abordare, mie personal si celor din jurul meu, de-a lungul carierei, ni s-a confirmat fara nici un dubiu valoarea, in compania in care lucram. In final, am obtinut recunoasterea meritelor personale, plus atmosfera pe care ne-o doream inca de la inceput.
Dupa aproape 10 ani de experienta manageriala in companii multinationale pot spune ca nu am trait satisfactie mai mare, atat personala cat si pentru alti colegi, decat aceea de a contribuit la crearea unor echipe de oameni exceptionali. Chiar si atunci cand aveam de a face cu situatii iesite din comun, in care, impreuna, am reusit sa schimbam lucrurile in mai bine.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural