Ati fost vreodata nevoiti sa renuntati la jobul care va placea atat de mult doar pentru ca atitudinea sefului fata de angajatii sai (inclusiv si fata de tine) era de netolerat? Ai avut dureri de cap sau insomnii gandindu-te ca maine este doar inca o zi in care trebuie sa infrunti cerintele absurde si comportamentul nejustificat al sefului? Daca da, inseamna ca stiti cat de important este sa fii un sef bun sau sa fii angajatul unui asemenea sef. A fi un sef bun este extrem de important insa nu numai pentru succesul si profitul companiei, ci si pentru starea de sanatate a angajatilor sai, se arata intr-un studiu recent ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail.
Conform cercetarilor, exista o posibilitate mai mare ca angajatii ai caror sefi au cele mai slabe calitati de lider sa sufere de afectiuni ale inimii decat cei cu sefi capabili. Cu cat o persoana aflata intr-o pozitie manageriala este mai competenta, cu atat riscul decesului sau a imbolnavirilor cardio-vasculare scade. Mai mult, riscul imbolnavirilor de inima este direct proportional si cu perioada de timp in care un angajat lucreaza pentru un sef incompetent. Cu cat perioada in care a lucrat in subordinea unui sef incompetent este mai mare, cu atat creste riscul de a suferi de o boala la inima. Prin urmare, efectele unei conduceri slabe devin din ce in ce mai vizibile odata cu trecerea timpului, se arata in studiu.
“Persoanele aflate in pozitii manageriale ar trebui sa se concentreze mai mult pe dezvoltarea si imbunatatirea aptitudinilor de a furniza obiective realiste si clare, de a comunica eficient si de a arata respect persoanelor aflate in subordine, este de parere Anna Nyberg, psiholog in cadrul Institutului Karolinska din Stockholm.
Pentru o perioada de aproximativ 10 ani, Anna Nyberg si colegii sau au urmarit starea de sanatate a 3122 de persoane cu educatie superioara avand varsta medie de 42 de ani. Pentru a verifica sanatatea inimii, in toata aceasta perioada au fost efectuate controale medicale regulate. Pacientilor li s-a cerut de asemenea sa evalueze stilul de conducere si calitatile sefului lor.
Intrebarile care le-au fost adresate au luat in calcul factori precum: cat de bine stiau sa comunice, sa dea si sa primeasca feedback, cat de bine se adaptau schimbarilor, ce fel de beneficii salariale ofereau si cat de mult delegau sarcinile. Anna Nyberg este convinsa ca exista o legatura intre managementul deficitar si starea de sanatate precara indiferent de venit, de clasa sociala, de cantitatea de munca sau de alti factori ai stilului de viata (fumatul si miscarea fizica) ce cresc riscul aparitiei bolilor de inima.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri