Stres cat cuprinde, proiecte de finalizat, griji in plus, ore peste program, somn insuficient, micsorarea timpului petrecut cu cei dragi- iata ce aduce pentru multi dintre noi jobul si responsabilitatile sale. Oricat de pasionati si implicati am fi de jobul nostru, este imposibil ca la un moment dat sa nu simtim ca munca ne subrezeste sanatatea. Un studiu efectuat recent de cercetatorii din Statele Unite si publicat in Revista de Psihologie a Asociatiei Americane de Psihologie ne arata insa contrariul. Unde munca nu este, nici sanatate nu e... Departe de a dobori organismul, activitatea profesionala intensa si autodisciplina sunt direct proportionale cu durata de viata a unei persoane. Cei care muncesc mai mult, traiesc mai mult.
Persoanele ambitioase si sarguincioase au o durata de viata cu patru ani mai mare decat persoanele impulsive, avand un ritm de munca haotic si nedisciplinat. Se pare chiar ca persoanele disciplinate si orientate spre obtinerea de rezultate concrete sunt mai fericite decat persoanele cu un stil de munca dezorganizat si se bucura de o viata stabila. Mai mult, cei aflati in prima categorie cad prada mai greu unor tentatii precum bautura, droguri sau activitati riscante, ceea ce scade riscul imbolnavirilor.
De asemenea, conform studiului, gradul de constiinciozitate al fiecaruia dintre noi este un factor la fel de important in determinarea mortalitatii ca si cele mai comune riscuri medicale. “Nu numai ca persoanele constiincioase au un stil de viata mai sanatos si mai putin supus riscului, dar traiesc totodata in medii mai sanatoase, au joburi stabile si relatii solide si de lunga durata. A fi constiincios nu inseamna insa a fi plictisitor sau lipsit de umor, iar persoanele delasatoare se pot schimba, devenind constiincioase, in cazul in care acestea sunt antrenate in casnicii fericite sau in joburi statornice”, este de parere Howard Friedman, conducatorul studiului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară