Linia finala, cand vine vorba de integritate, este aceea ca ea permite altora sa aiba incredere in tine. Iar fara incredere, nu ai nimic. Increderea este factorul cel mai important in relatiile personale si profesionale. Este liantul care-i tine pe oameni laolalta. Si este cheia devenirii unei persoane cu influenta. Increderea este astazi din ce in ce mai mult un lucru rar. Oamenii au devenit tot mai suspiciosi si sceptici.
* ”Daca nu poti avea incredere totala in cineva, nu poti avea nici incredere partiala”
Daca integritatea este atat de importanta pentru a avea succes, ea este de-a dreptul critica daca vrei sa devii o persoana cu influenta, atragand cu sine respectul, demnitatea si increderea. Cum evidentiaza Cheryl Biehl: “Una din realitatile vietii este aceea ca daca nu poti avea incredere totala in cineva, nu poti avea in acea persoana nici incredere partiala”.
Este crucial sa-ti mentii integritatea avand grija de lucrurile marunte. Multi oameni nu inteleg acest lucru. Ei cred ca pot face orice doresc cand este vorba de lucrurile marunte, deoarece cred ca atata timp cat nu au erori majore sunt in regula, dar principiile etice nu sunt flexibile. O minciuna mica si nevinovata este totusi o minciuna. Furtul e furt - chiar daca este vorba de 1 leu, 1000 sau un milion. Integritatea se infaptuieste punand caracterul deasupra castigului material, oamenii deasupra lucrurilor, serviciul peste putere, principiile deasupra convenabilului, perspectiva deasupra momentanului. Caracterul nu se creeaza in perioadele de criza, el doar iese la iveala. Tot ceea ce ai facut in trecut - si chiar lucrurile pe care ai neglijat sa le faci - ajung la un capat, atunci cand esti sub presiune.
* Integritatea nu este trecuta pe cartea de vizita
Unul din motivele pentru care multe persoane nu-si dau seama unde gresesc in lupta cu scaparile de integritate este acela ca ei au tendinta de a privi in exteriorul lor pentru a explica orice deficienta de caracter. Dar dezvoltarea integritatii este oproblema interioara, care nu tine cont de circumstante. Spre exemplu, unii psihologi si sociologi ne spun ca multe persoane cu un caracter slab n-ar fi asa cum sunt daca ar fi crescut intr-un mediu diferit. Insa doi oameni pot creste in acelasi mediu, chiar in aceeasi vecinatate, iar unul poate fi integru in timp ce celalalt nu, pentru ca la un moment dat, odata cu dobandirea maturitatii, integritatea se masoara doar in alegerile pe care acestia le fac.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri