O companie nu este o organizatie de caritate. Companiile de top au ajuns acolo pentru ca au stiut sa serveasca simultan clientul, angajatul si pe sine. Angajatorul nu este interesat de nevoile tale financiare, daca nu poti produce rezultate pe masura. Cum nu este interesat nici de efortul pe care l-ai depus ca sa faci o facultate sau mai multe, daca acest efort nu s-a concretizat in competente care te fac un angajat eficient.
Paradoxal, multi dintre noi ignoram realitatea angajatorului cand vine vorba de bani. Nevoile noastre financiare au resorturi emotionale puternice, care ne fac sa gandim destul de ingust cand ne stabilim asteptarile financiare. Pentru a afla valoarea ta reala ca angajat, in bani, ai nevoie sa gandesti rece si practic. Ai cativa pasi de urmat:
1. Descopera-te pe tine. Afla care sunt cunostintele, abilitatile si atitudinile tale cele mai valoroase. Descopera-ti calitatile dar si defectele. Fii realist!
2. Converteste in rezultate. Afla cat de mari sunt efectele pozitive pe care le poti produce cu profilul tau. Poti sa imbunatatesti platforma IT, sa vinzi, sa cresti cota de piata, sa motivezi o echipa, sa inveti oamenii? Rezultatele tale cele mai recente sunt cel mai bun indicator al rezultatelor de care esti capabil acum.
3. Cunoaste piata. Afla care sunt salariile care se platesc pentru oameni care produc rezultate similare cu ale tale. Nu conteaza la fel de mult similaritatea in titluri, vechime, responsabilitati. Pot fi inselatoare.
4. Cunoaste nevoia si competitia. Afla cat de multe persoane exista pe piata cu profilul si capacitatile tale, si care este cererea pentru ele. Daca sunt putine, la mare cautare, iti permiti sa fortezi nota si sa obtii un salariu peste piata. Daca esti doar unul din miile de doritori de job intr-un domeniu, nu esti intr-o pozitie favorabila.
5. Converteste in bani, tinand cont de ultimele trei puncte.
Daca nu esti multumit de ceea ce rezulta, este momentul sa te gandesti serios la dezvoltarea ta personala.
Succes!
Un articol scris de Eduard Ezeanu – Career Experts
Sursa: ejobs.ro.
Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Valori pe masura ambitiilor profesionale
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară