IN ACEST ARTICOL:
In exces, orele de munca pot avea un efect negativ asupra capacitatilor cognitive ale persoanelor de varsta mijlocie. Intre dereglarile de natura cognitiva si dementa exista clar o legatura�, sunt de parere cercetatorii. In plus, orele prelungite de munca nu numai ca au un efect negativ asupra sanatatii, dar afecteaza si calitatea performantei.

Munca in exces dauneaza sanatatii. Nu este un basm pentru adormit si indus in eroare persoanele delasatoare, ci este o realitate demonstrata stiintific. Cercetari recente efectuate de cercetatorii britanici ale caror rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail demonstreaza ca orele prelungite de munca expun milioane de oameni riscului imbolnavirilor mintale.

Abilitatile mintale ale angajatilor de varsta mijlocie care lucreaza mai mult de 55 de ore pe saptamana (memoria pe termen scurt si abilitatea de a-si reaminti cuvintele) sunt mai slabe decat ale celor care lucreaza mai putin de 41 de ore pe saptamana. De asemenea, conform studiului, stresul si epuizarea pe care le implica orele de munca in exces ar putea avea aceleasi consecinte negative asupra creierului ca si fumatul. Printre tarile cu cele mai multe ore de munca din Europa se numara si Marea Britanie, unul din 8 angajati lucrand mai mult de 48 de ore pe saptamana. Pentru multi dintre acestia, orele de munca solicitante isi merita efortul datorita castigurilor materiale suplimentare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Farmacia Vedra îți oferă 5 sfaturi despre cum să previi burnout-ul chiar de la începutul anului CLARA, filmul despre realitatea copiilor lăsați în urmă de părinții plecați în străinătate, intră în cinematografele din România Scapă de kilogramele în plus acumulate de Paște, rapid și sănătos cu dieta preferată a românilor, validată de peste 35 de studii clinice!

La acest studiu care a fost publicat in Revista Americana de Epidemiologie au participat 2214 functionari de stat, starea de sanatate a acestora fiind urmarita din 1980 de catre echipa profesorului Marianna Virtanen, cercetator in cadrul Institutului finlandez al sanatatii profesionale. Studiul demonstreaza ca multi dintre angajati subestimeaza consecintele negative pe termen lung pe care munca in exces le poate avea asupra sanatatii creierului lor.

Dintre participanti, 39% au lucrat mai putin de 40 de ore pe saptamana, 53% - intre 41 si 55 de ore si 8% mai mult de 55 de ore. De asemenea, persoanele in varsta de 50 de ani au fost supuse anumitor teste de evaluare a activitatilor creierului. Cei cu cele mai multe ore peste program au inregistrat punctaje scazute in 2 din cele 5 activitati principale ale creierului si anume capacitatea de a rationa si capacitatea de a vorbi.

Peste 155.000 de persoane au trecut pragul ,,West Side Christmas Market” în primul weekend de la deschidere    Mănăstirea Prislop: istorie, program și mormântul lui Arsenie Boca Momente demne de un record la Noaptea Dansului: Bucureștiul scrie istorie cu cel mai mare dans colectiv pe Calea Victoriei

“Acest studiu demonstreaza ca in exces, orele de munca pot avea un efect negativ asupra capacitatilor cognitive ale persoanelor de varsta mijlocie. Intre dereglarile de natura cognitiva si dementa exista clar o legatura”, sunt de parere cercetatorii. In plus, orele prelungite de munca nu numai ca au un efect negativ asupra sanatatii, dar afecteaza si calitatea performantei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri