IN ACEST ARTICOL:
"Concediaza-ti seful" este o astfel de carte. Utila, scrisa cu pragmatism si cu un marketing american, care te face sa nu lasi cartea din mana, in ciuda faptului ca nu este un roman politist. Stefan Murgeanu scrie despre cum sa iti gasesti un job si atinge toate (dar absolut toate!) etapele pe care un om obisnuit trebuie sa le parcurga pentru a se angaja acolo unde vrea sa se angajeze si a avea succes profesional.

Sunt perfectionist si am un inceput de obsesie in ceea ce priveste detaliile. Circumstante atentuante sau scuze decente pentru a imi permite mici arogante. De cele mai multe ori, atunci cand informatiile pe care le citesc fac parte din sfera mea de interes, desi apreciez noutatile si mai totdeauna am ceva de invatat, nu ma pot abtine de la a imi spune in gand ca sunt acolo lucruri pe care le-as fi putut explica mai bine, idei pe care le-as fi interpretat altfel. Poate ca este si asta o incercare de a imi obloji ego-ul care tocmai a realizat (a cata oara?) ca sunt inca atat de multe lucruri pe care nu le stiu.

Am primit intr-o seara un e-mail de la cineva care imi citea blogul si care imi spunea ca ar vrea sa citesc manuscrisul unei carti si sa ii spun cum mi se pare. Era o carte cu un titlu bun insa, din pacate, scrisa de un roman. Spun “din pacate” fiindca, desi Romania are suficienti experti, nu ei sunt cei care scriu de obicei cartile de specialitate. Ei au de lucru, “nu au timp” sa invete pe altii. De aceea, multe dintre cartile “de specialitate” romanesti sunt scrise de amatori. Nu si" Concediaza-ti seful", o carte care m-a lasat zambind si zicandu-mi ca “iata, se poate”, bineinteles, nu inainte de a fi nevoit sa manageriez pentru cateva secunde frustrarea ca nu mai pot adauga nimic si ca, surprinzator, asa cum zicea si Dragos, un roman poate scrie intr-adevar o carte americana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când e nevoie de un avocat specializat în divorț și dreptul muncii Cum să identifici și să depășești tiparele de gândire negative Cum să identifici și să depășești tiparele de gândire negative

Pragmatic, despre tine

Nu sunt un mare fan al scriitorilor americani, insa mare parte din ei au cel putin doua calitati foarte greu de negat. Una este ca stiu sa isi vanda scriitura, au marketingul in sange. A doua este ca exista foarte multe carti de un pragmatism incredibil, carti cu adevarat utile. Sigur, cand vorbesc despre necesitatea acestui pragmatism, nu ma gandesc la beletristica, care ar trebui sa aiba alte calitati, ci incerc sa imi imaginez carti de specialitate a caror utilitate sa treaca dincolo de folosirea lor ca manuale, intr-o sala de curs din care toata lumea isi doreste sa plece.

"Concediaza-ti seful" este o astfel de carte. Utila, scrisa cu pragmatism si cu un marketing american, care te face sa nu lasi cartea din mana, in ciuda faptului ca nu este un roman politist. Stefan Murgeanu scrie despre cum sa iti gasesti un job si atinge toate (dar absolut toate!) etapele pe care un om obisnuit trebuie sa le parcurga pentru a se angaja acolo unde vrea sa se angajeze si a avea succes profesional. Trateaza exhaustiv multe subiecte problematice, de la redactarea CV-ului perfect si importanta networking-ului, pana la intrebari esentiale pe care fiecare dintre noi ni le auto-adresam la un moment dat, cum ar fi: te potrivesti cu organizatia in care vrei sa te angajezi? sigur ti se potriveste jobul? oare experienta chiar conteaza atat de mult?

MINISERIA KNOK VINE LA DIVA PE 15 AUGUST

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri