IN ACEST ARTICOL:
Cum ar fi sa renunti la slujba ta si sa o iei de la capat cu o cariera mai atragatoare? Daca esti un lucrator "matur", s-ar putea sa te gandesti ca o schimbare majora in cariera ar putea necesita depasirea prea multor obstacole pentru a merita efortul, cum ar fi discriminarea in functie de varsta, noua tehnologie sau micsorarea salariului.

Cand incetezi sa te mai schimbi, esti pierdut.” – Benjamin Franklin

Potrivit lui Helen Harkness, autoarea cartii "Nu oprii ceasul carierei", adevaratele obstacole in fata unei schimbari de cariera la mijlocul vietii pot fi doar in mintea ta. Harkness sustine ca exista cateva mituri in jurul schimbarilor de cariera la mijlocul vietii care ii impiedica pe oameni sa-si urmareasca visurile. Carui mit ii corespunzi?

MITUL 1: Sunt prea in varsta pentru a-mi mai schimba cariera.

REALITATEA: Daca nu iti schimbi perceptia asupra a ceea ce esti capabil sa faci, nu vei reusi niciodata sa realizezi o schimbare de succes in cariera ta. Din pacate, in vreme ce se considera ca lucratorii mai tineri pot sa exploreze diferite optiuni in cariera, lucratorii mai in varsta nu sunt incurajati sa faca acest lucru. Si daca ai progresat in ierarhia corporativa la o pozitie de invidiat, prietenii si familia s-ar putea sa fie socati ca vrei sa lasi succesul pentru posiblitati nesigure.

Cu astfel de presiuni asupra ta, este usor sa lasi ca postul tau de vis sa ramana numai un vis. Dupa cum explica Harkness, este nevoie sa te gandesti bine pentru a intelege de ce si cum doresti sa iti schimbi cariera, ca sa ai convingerea necesara sa-ti urmezi dorinta in ciuda dezaprobarii celorlalti.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mituri și adevăruri despre sarcină. Cum iei cele mai bune decizii pentru tine și bebe Patru mituri despre meditație care creează confuzie Dana Miricioiu, chirurg estetician demontează cele mai comune mituri despre botox

MITUL 2: Daca fac o schimbare de cariera, va trebui sa o iau de la zero.

REALITATEA: Nu neaparat. Nu mai esti novicele care erai atunci cand ai intrat in forta de munca. Ai castigat un set impresionant de abilitati, si ai in plus intelepciune profesionala si perspectiva, pe care le-ai dobandit in timp. Cheia in a depasi statutul entry-level este sa iti pui in valoare aceste calitati la urmatorul interviu. Abilitatile care ti-au adus succesul s-ar putea sa poata fi transferate asupra postului la care visezi. Crezand si convingandu-te pe tine insuti si pe intervievator de acest lucru iti pune atuurile – si gradele salariale – in avans fata de competitia mai tanara.

MITUL 3: Cainele batran nu poate sa invete trucuri noi.

REALITATEA: Cine spune asta? Desigur ca va dura ceva timp pana vei invata lucruri noi, in orice cariera noua pe care o alegi. Dar nu este cautarea provocarilor profesionale un motiv pentru care doresti aceasta schimbare de cariera? Dupa cum sustine Harkness, obiectivul este de a gasi o cariera care sa se potriveasca cu talentele tale si cu interesele pe care le ai. Iar in privinta aspectelor postului care par sa te intimideze, ex. sa cunosti mai multi termeni tehnologici, accepta faptul ca desi specilaizarea in aceste abilitati poate fi dificila si frustranta, rasplata este si mai mare.

Nutritionistul Serban Damian ne invata cum sa mancam sanatos! 10 sfaturi bazate pe studii stiintifice despre cum sa ne organizam corect alimentatia Conopida: Super-leguma cu mii de valențe! Beneficii și 6 rețete delicioase Top 4 lucruri care te vor ajuta să ştii că eşti pregătită pentru a deveni mamă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri