IN ACEST ARTICOL:
Traim vremuri grele. Realist vorbind, in acest an, cele mai multe negocieri vor fi purtate pe tema pastrarii actualului nivel salarial si foarte posibil pe a pastrarii locului de munca. Sper sa citesti cu placere acest articol si sa-l folosesti atunci cand vei fi pus in aceasta situatie, anume a negocierii salariului in avantajul tau.
- Este greu sa ceri o marire de salariu daca nu ai macar cateva realizari vizibile pe care le poti arata. Prin urmare, incearca sa ai realizari constante si vizibile...
- Dupa ce ti-ai facut „reclama” O intrebare de testare ar fi urmatoarea: "Ce considerati dumneavoastra ca ar fi necesar sa fac in cadrul acestei companii pentru a avea un salariu mai mare?’’ Aceasta intrebare merge direct la esenta problemei si iti va da acel indiciu cheie de care depinde marirea salariului.
- Atunci cand nu ti se da un raspuns clar poti incerca urmatoarea intrebare: "Cred ca pot avea realizarea ’’X’’ in cadrul companiei Y! Considerati ca aceasta realizare ar putea fi recompensata in vreun fel?’’

Alte intrebari ajutatoare:
-Cum as putea contribui la dezvoltarea firmei, astfel incat sa primesc un salariu mai mare?
- Care este politica salariala a firmei?
- Care sunt acele lucruri care v-ar determina sa oferiti o marire de salariu unui angajat? Aceasta este o intrebare subtila care forteaza un raspuns si te protejeaza in acelasi timp. Cu alte cuvinte dai dovada de onestitate prin faptul ca nu vrei ceva special pentru tine, ci te intereseaza conditiile cadru in care ar putea fi realizat acest lucru).
- As dori un sfat de la dumneavoastra! Putem discuta despre rolul meu in organizatie, despre rezultatele mele si despre dezvoltarea mea? (intrebare introductiva, de tatonare care pregateste terenul pentru o discutie constructiva).

Doisprezece motive pentru care ti-ar fi oferita o marire de salariu:

1.Realizarile tale recente.
2. Reusitele tale care nu figurau in fisa postului (extrarealizari in cadrul companiei).
3. indeplinirea la timp a sarcinilor.
4. Propunerile tale au fost preluate si s-au dovedit a fi cele mai bune.
5. Managementul (informal) pe care l-ai practicat.
6. Cuantificarea globala a realizarilor tale (pe an de preferat).
7. Calificarile obtinute de tine in ultima vreme.
8. Abilitatile dobandite de tine in ultima vreme.
9. Noile responsabilitati/sarcini pe care ai fi dispus/a sa ti le asumi;
10. Eficienta ta: numar de sarcini / timp (un grafic din care sa reiasa ca esti eficient)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri