Lasă bârfele pentru cei slabi!
"A bârfi pe cineva înseamă a te opri din propria viață care ar putea fi minunată, pentru a-i judeca pe cei din jurul tău. Trebuie să înțelegi că un astfel de demers te-ar putea face să nu îți atingi întregul tău potențialul uman sau, în termeni mai populari, a fi constant în „curtea vecinului” înseamnă a nu-ți da curs propriului destin sau scop în viață", explică psihologul.
Scrie mesaje de recunoștință atunci când te simți epuizat.
Atunci când exprimăm recunoștință, mintea primește un impuls reconfortant că totul este bine, ceea ce îți va ajuta starea de epuizare. Totodată, sentimentul de gratitudine deschide căi pentru a aduce în viață ta mai multe lucruri bune.
Pune-te în folosul altora, dar nu tot timpul!
“Este de la sine înțeles că împreună suntem mai puternici și mai înțelepți, ceea ce înseamnă că atât tu te vei pune în folosul altora, dar și alții se vor pune în folosul tău. Asigură-te doar că îți rămâne timp și pentru tine, chiar dacă uneori este greu să refuzi. Totodată, învață să faci chestii și singur când alții nu îți vor putea fi de ajutor. Făcând chestii singur, evoluezi foarte mult”, declară psihologul Alexandru Pleșea.
Măsoară ce lucrezi prin rezultatele care vin.
Nimănui nu îi plac lăudăroșii, iar munca se măsoară prin rezultate. Un volum de muncă executat corect, în timpul cel mai scurt, va aduce indiscutabil rezultate bune.
Depășește fișa postului.
“Fișa postului este ceea ce vrea angajatorul de la tine, într-o descriere sumară. Nu te limita doar la ce scrie pe o foaie de hârtie. Depășește-ți atribuțiile, așa vei avea parte de un job mai puțin plictisitor, iar rutina nu se va instala niciodată, deoarece fiecare zi se va transforma într-o aventură care va fi benefică pentru viitorul tău profesional și individual”, conchide psihologul Alexandru Pleșea.
* Alexandru Pleşea este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.
Foto homepage: Roman Samborskyi /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri