IN ACEST ARTICOL:
Criza de incredere poate fi provocata de esecul unei afaceri importante, de ruperea unei relatii sau de pierderea locului de munca. Cand cineva sufera o criza de incredere, chiar si lucrurile simple, evenimentele simple pot afecta profund persoana in cauza. Pentru a te proteja de o astfel de situatie, trebuie sa recastigi controlul asupra propriilor emotii, sentimentele si chiar asupra propriei vieti.

Cresterea increderii in sine si perfectionarea continua:

Trebuie sa inveti sa ignori factorii externi. Nu trebuie sa te afecteze ceea ce gandesc oamenii despre tine. De asemenea, nu trebuie sa pui la suflet esecurile. Gandeste-te la vechea zicala care spune ca nu putem reusi intotdeauna. Intotdeauna vor exista esecuri si obstacole in viata, in ciuda celor mai mari eforturi. Fa-ti timp pentru a reflecta asupra motivelor esecurilor si trage invataminte pentru viitor. Vei avea astfel mai multa incredere in viitor. Arata-le altora ca esti in masura sa iti gestionezi activitatile. Si acest lucru iti va spori increderea in tine.

Tine un jurnal si scrie tot ce ti se intampla in viata de zi cu zi. Vei fi surprinsa sa remarci numarul de lucruri pozitive care se intampla in jurul tau si pe care de obicei nu le-ai fi observat. Acest lucru te va ajuta sa gandesti pozitiv si sa elimini indoielile. Vor fi diminuate de asemenea gandurile negative care iti reduc increderea in tine si care te fac sa te indoiesti asupra capacitatilor si competentelor tale.

Fa-ti timp pentru a realiza un bilant al relatiilor tale. In cazul in care un prieten are o influenta proasta asupra increderii in tine sau in cazul in care relatia este mai mult o povara decat o placere, te vei simti mai bine daca nu te vei mai intalni cu aceasta persoana. Incerca sa construiesti noi relatii cu persoane care iti plac si pe care le admiri, cu oameni care te vor incuraja. Ar fi ideal sa-ti formezi un grup de prieteni care sa te sustina si sa te incurajeze. Relatiile pozitive ajuta la reconstruirea increderii in sine. Alege-ti prietenii cu grija.

Nu iti irosi energia pe lucruri care pot merge prost. Evalueaza lucrurile dinainte. Concentreaza-te pe activitati asupra carora detii controlul si redu la minim expunerea la evenimente asupra carora ai un control redus sau la evenimente pe care nu le poti controla deloc.

Nu mai asculta vocea negativa din capul tau care continua sa te critice. O strategie utila este aceea de a vizualiza o situatie care te enerveaza sau care iti cauzeaza probleme. Gandeste-te la oamenii care s-au confruntat cu aceste probleme si care le-au depasit si pune-ti intrebarea: "Daca ei au reusit, eu de ce nu as face-o" Incearca sa te pui in pielea acestor persoane, sa te simti plina de incredere si sa accepti provocarea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri