IN ACEST ARTICOL:
Ne ajuta acest buget personal sau ne da inca o "bataie de cap" in vremurile acestea in care suntem deja atat de ocupati? Bugetul personal sau familial poate fi un instrument foarte util, un pas important in crearea unui sistem eficient care sa te ajute sa scapi de datorii.

Planificarea propriilor venituri poate fi eficienta, iar o gestionare corecta a banilor ne poate fi de folos in imbunatatirea situatiei financiare. Pe langa incercarile de a economisi si de a razbi printre facturi si rate bancare, avem nevoie de alte doua instrumente foarte importante: bugetul personal si bilantul personal.

Ne ajuta acest buget personal sau ne da inca o „bataie de cap” in vremurile acestea in care suntem deja atat de ocupati? Bugetul personal sau familial poate fi un instrument foarte util, un pas important in crearea unui sistem eficient care sa te ajute sa scapi de datorii. Pentru multi oameni, alcatuirea lui poate fi o sarcina dificila, insa nu este complicat deloc, de multe ori cel mai dificil este inceputul.

Crearea unui buget poate fi impartita in 5 etape:

1. Stabilirea obiectivelor financiare
Acestea trebuie sa fie realiste, specifice, masurabile si definite in timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să fii o femeie de afaceri de succes: 5 aspecte-cheie de care să ții cont, când ești la început de drum Astro-preziceri de suflet pentru începutul de an 2025 - Horoscopul lunii IANUARIE: noutăți și oportunități O privire în viitorul tău cât se poate de apropiat: Horoscopul complet, de la A la Z (Berbec –Pești), pentru luna NOIEMBRIE 2024

2. Calcularea venitului lunar: salarii, venituri din dobanzi, etc.

3. Calcularea cheltuielilor lunare fixe si variabile.
Ia in considerare toate cheltuielile si stabileste o suma aproximativa pentru fiecare.
Poti grupa cheltuielile casei astfel:
» Cheltuieli fixe - precum chiria, ratele la credite, leasing masina etc (sunt usor de identificat)
» Cheltuieli flexibile – cum ar fi cheltuieli cu alimente, imbracaminte, iesiri cu prietenii etc (acestea variaza de la luna la luna)
» O categorie aparte de cheltuieli importante sunt cele referitoare la asigurarea de viata, pensia privata, asigurarea locuintei sau a masinii care de regula se realizeaza trimestrial, semestrial sau doar o data pe an.

4. Compararea bugetului disponibil cu cheltuielile reale.
Trebuie sa iei toate masurile necesare (cresterea veniturilor sau reducerea cheltuielilor) pentru a armoniza aceste doua elemente!

Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 19-25 august? Tendințe în amenajări exterioare pentru 2024. Descoperă culoarea anului 2024 - Peach Fuzz Horoscop DECEMBRIE 2024 –forța finalului! Previziunile în dragoste, bani, carieră și sănătate pentru a XII-a (și ultima!) lună

5. Urmarirea evolutiei situatiei financiare si revizuirea bugetului daca este cazul.

Sfaturi:
• Include intotdeauna in cheltuielile fixe o suma care iti va servi drept fond de economii sau de urgenta.
• Este foarte important ca bugetul personal stabilit sa-ti satisfaca nevoile.
• Nu trebuie sa elimini complet toate cheltuielile legate de iesiri, restaurante, cinematografe etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri