Periferice și dispozitive care te vor ajuta să lucrezi eficient pe laptop la birou

24 Ianuarie 2022 publicat în Cariera 40 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Ai ales să lucrezi de pe un laptop în primul rând pentru portabilitate, principalul său avantaj, și poate pentru faptul că performanța lui îți este suficientă pentru toate activitățile tale zilnice de lucru. În acest sens, se poate spune că ai făcut cea mai bună alegere. În plus, după cum deja știi foarte bine, la un laptop nu sunt necesare accesorii adiționale pe care să le achiziționezi separat, asta cel puțin până la un punct.

Așadar, avantajul unui laptop este capacitatea de a îl lua cu tine și lucra de oriunde vrei, însă atunci când ești la biroul de acasă sau de la muncă, poți să-ți îmbunătățești eficiența, confortul și chiar performanța laptopului prin câteva periferice și dispozitive ușor de conectat.

Mouse wireless

Nu toți ne putem obișnui cu sensibilitatea unui touchpad și combinațiile de gesturi pentru comenzi, dar cu siguranță, mai mult sau mai puțin, la un moment dat toți ne folosim de el. Fără îndoială, un touchpad este foarte util, mai ales atunci când lucrezi pe fugă sau de undeva de pe teren, însă dacă stai la un birou parcă nu mai este chiar așa de confortabil. În acest sens, să ai un mouse fără fir la laptop este ideal, mai ales dacă lucrezi cu programe complexe, multe ore la rând. Dacă conectezi un mouse la laptopul tău, cel mai bine ar fi să dezactivezi funcția de touchpad.

Tastatură wireless

Motivele pentru care vrei să ai o tastatură wireless pentru laptop pot fi variate. Poate că ai un job de redactor sau content writer, iar în acest caz preferi o tastatură ergonomică, cu un suport mai bun pentru mâini, care să te ajute să scrii la un randament maxim. De asemenea, poate pur și simplu tastatura laptopului tău ți se pare incomodă, zgomotoasă sau îi lipsesc anumite taste rapide utile pentru lucru în regim multitasking. Tu decizi daca ai nevoie de ea.

Monitor extern

Nevoia unui monitor pc conectat la laptop este cât se poate de justificată, cu atât mai mult dacă activitatea pe care o desfășori îți solicită acest lucru. În general, să lucrezi pe un monitor suplimentar este mult mai eficient, cu atât mai mult dacă dimensiunea ecranului de pe laptop este mică sau rezoluția este slabă. Cu un monitor îți extinzi practic spațiul de lucru sau, din contră, poți avea aceeași sesiune de lucru pe ambele ecrane. Totodată, poți lucra doar pe monitor, cu ecranul laptopului oprit. Așadar, este în favoarea ta să ai un monitor disponibil pe birou.

Hard disk extern

Spațiul de stocare al laptopului poate fi o problemă des întâlnită pentru majoritatea utilizatorilor. În plus, dacă folosești laptopul atât pentru muncă, cât și în timpul tău liber, atunci clar poți avea mai repede o astfel de problemă deranjantă. Un hard disk extern este încă un dispozitiv excelent pentru stocarea externă a materialelor și documentelor tale. Poate fi și o soluție bună de backup. Desigur că poți apela și la soluții mai moderne, precum cele de stocare în cloud, dar pentru un spațiu foarte mare, să zicem 1 TB, ai nevoie să plătești lunar/anual un abonament care poate fi destul de costisitor în timp.

Port USB Hub

De foarte multe ori, porturile USB ale laptopului sunt puține, mai ales că prin intermediul USB se conectează simplu și rapid majoritatea device-urilor utile. Așadar, dacă te confrunți cu situația asta, poți achiziționa un gadget numit USB Port HUB, cu porturi USB suplimentare sau chiar un HUB multiport, adică și cu alte interfețe, precum HDMI, USB-C sau slot pentru carduri de memorie. Un pas și mai profesional ar fi achiziționarea unui Docking Station. Acesta are același rol, dar este cu mult mai complex, având și mai multe varietăți de porturi, de la Ethernet RJ-45 la DisplayPort.

Boxă și cameră web

Calitatea audio și video este absolut esențială dacă lucrezi remote și ai parte des de sesiuni de videoconferință, fie cu colegii, fie cu clienții. Deși majoritatea laptopurilor au aceste funcții deja integrate, pot fi considerate nesatisfăcătoare, mai ales că platformele de teleconferințe video evoluează rapid. Așadar, orientează-te către o boxă de conferință cu microfon omnidirecțional și o acoperire 360 de grade a sunetului. În privința camerei web pentru apeluri video, care se fixează rapid de rama ecranului de laptop, te poți uita după una cu rezoluție Full HD 1080p la 30 FPS și cu funcții precum corecție automată a luminozității sau autofocus.

Suport de laptop

Nu în ultimul rând, un suport de laptop te poate ajuta să obții o poziție mai corectă atunci când privești în ecranul laptopului, dar și să ai o înălțime corespunzătoare a posturii umerilor și coatelor atunci când lucrezi. În plus, suporturile de laptop ajustabile pe înălțime, care sunt recomandate pentru că îți oferă mai multe opțiuni de poziționare, sunt benefice și pentru ventilația atât de necesară unui laptop.

Sursă foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri