14 Martie 2022 publicat în Cariera 25 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Asociația Speranță pentru România a strâns 6.000 de euro, ȋn mai puțin de două săptămâni, ȋntre 26 februarie și 9 martie, pentru ucrainenii care fug de război. Banii donați de români inimoși s-au transformat ȋn alimente, pamperși, pături, alimentarea cu combustibil a convoaielor alimentare și alte produse esențiale, care au ajuns la centre de refugiați din Ucraina și în zonele de conflict. 

CP

„Prima dată am pornit spre vama Siret, ȋn 28 februarie. Acolo am aflat că marile nevoi sunt peste graniță. Cei care veneau ȋn România, ȋn primele zile, erau doar ȋn tranzit spre Occident și găseau deja mâncare și apă.

Așadar, am schimbat destinația către Cernăuți, unde am oferit ajutoarele unui centru de colectare dintr-o școală tehnică. Voluntarii le-au împachetat și le-au trimis direct către zonele de conflict. Toată acțiunea s-a făcut cu aprobări din partea Primăriei Cernăuți, care avea școala respectivă în gestiune. Tot în școala respectivă, în sala de sport, erau cazați cei care veneau din mijlocul războiului. Deci o parte dintre alimente mergeau și către cei cazați”, spune Samuel Negoiescu, fondatorul Asociației Speranță pentru România și inițiatorul acțiunii caritabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tigers Summit 2024. Marius Istrate: România, de la țară gri la una optimistă Forumul Național De Vocație Antreprenoare: un singur obiectiv - crearea unui impact pozitiv în societate Tot mai multe cupluri din România aleg Praga pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate proaspete

Povești sfâșietoare dincolo de granița cu Ucraina

Ȋn primul drum al Asociației Speranță pentru România în Ucraina, voluntarii au întâlnit-o pe Lena, o mămică de numai 26 de ani. Lena fugise din Kiev. De origine din Republica Moldova, ea a devenit ucraineană prin căsătorie. Lena, împreună cu copilaşul său, au prins teroarea primelor bombardamente asupra Kievului. Războiul a obligat-o să își adăpostească copilul prin staţiile de metrou ale capitalei ucrainene. Tot de dragul copilaşului, Lena a luat calea Cernăuțiului, cu gândul să ajungă în România şi apoi în Germania, la mama sa. Până la Cernăuţi a însoţit-o soţul, care a fost obligat să se întoarcă pe front, pentru a-și apăra țara. Cu lacrimi în ochi, Lena a mărturisit că nu ştie dacă își va revedea soțul și nici dacă micuțul pe care îl strânge la piept îşi va mai reîntâlni tatăl. Aceasta este doar una dintre poveștile sfâșietoare pe care voluntarii din asociație le-au ȋntâlnit.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri noi de melanom, cea mai gravă formă de cancer de piele Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor. Art Safari lansează o nouă expoziție: Cele mai frumoase tradiții Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an

„Cel mai mult m-au impresionat mamele cu copii mici, care au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Primul gând pe care l-am avut a fost să mă pun eu în acea situație, iar soția mea împreună cu copilul nostru să fie acolo; acest lucru m-a emoționat peste măsură. Am primit și o mulțime de apeluri prin care oamenii îmi spuneau că vor să ajute, măcar să cazeze refugiați. Un alt lucru care m-a impresionat a fost faptul că, la vamă, s-a stat chiar și 2 zile, în frig, fără odihnă, iar acest chin l-am văzut cu ochii mei”, își amintește fondatorul Asociației Speranță pentru România.

Războiul din Ucraina continuă, iar numărul celor ce au nevoie de ajutor este tot mai mare, pe zi ce trece. Orice ajutor este mai mult decât binevenit și contează enorm pentru ei.

CU OCHII MINȚII: Educație întrupată pentru persoane cu deficiențe de vedere „O lume (ne)văzută” – expoziție tactilă inspirată de Micul Prinț, între 8 și 10 noiembrie, la București Expoziția tactilă „O Lume (ne)văzută“, o experiență multisenzorială de conectare profundă

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri