Dar dacă ți-ar spune cineva că ai putea transforma hobby-ul preferat într-o afacere care să îți aducă bani? Dacă ai deja un hobby, poți începe să îl transformi într-o mică afacere profitabilă, dar mai întâi va trebui să stabilești cât de priceput ești și să identifici care este potențialul hobby-ului tău de a genera venituri. Asta pentru că, în timp ce hobby-urile sunt menite să fie distractive și relaxante, odată ce te decizi să le monetizezi, trebuie să stăpânești acel hobby pentru a-i putea convinge pe alții să investească financiar, fie direct, fie indirect.
Iată 10 hobby-uri care pot genera venituri:
1. Content writing-ul
Îți place să scrii? Ai nevoie doar de un pix, hârtie și idei creative pentru a începe să scrii texte și să publici. Activitatea de content writing este accesibilă și ușor de pus în practică.
Pentru a începe, trebuie să iei în considerare diferitele nișe, cum ar fi poezia, povestirile scurte, eseurile, ficțiunea, cartea, articolele de știri, redactarea de discursuri sau recenziile de produse. Ce ți se potrivește cel mai bine? Este nevoie de timp pentru a-ți perfecționa abilitățile de scriere, dar dacă scrii din plăcere, ideile ar trebui să-ți vină natural. Poți accesa joburi ce implică plata pe cuvânt sau pe material finisat. De asemenea, poți contacta editori care ți-ar putea oferi posibilitatea de a colabora pe partea de content writing.
2. Fotografie
Îți place fotografia? De ce să nu treci la pasul următor și să-ți monetizezi hobby-ul?
Fotografia poate fi un hobby satisfăcător, deoarece ai ocazia de a surprinde momente speciale în locuri frumoase. Asigură-te că îți place cu adevărat domeniul înainte de a investi în echipament și nu cumpăra totul deodată. Deși nu este un hobby ieftin, îți sugerăm să începi cu smartphone-ul și să înveți mai întâi câteva tehnici. Urmărește videoclipuri, alătură-te unei comunități de fotografi și continuă să înveți.
Fotografia este un hobby excelent pentru a face bani ca o activitate secundară sau ca o carieră. Poți realiza ședințe foto la nunți sau petreceri, poți preda abilități de fotografiere sau poți crea un blog de fotografie. Poți vinde sau licenția fotografiile online sau către companii specializate în domeniul tău de expertiză.
3. Grădinărit și amenajare peisagistică
Grădinăritul este un hobby cu multe beneficii. Pe lângă faptul că te încurajează să lucrezi în aer liber, este o formă de exerciții fizice moderate, potrivite pentru minte și corp. Poate ameliora stresul și alte probleme de sănătate.
Grădinăritul îți poate aduce bani în diferite moduri, cum ar fi prin: vânzarea plantelor, semințelor, ierburilor proaspete și uscate, fructelor și legumelor.
Poți vinde arbuști, îi poți învăța pe alții cum să grădinărească prin cursuri, poți avea un blog de grădinărit, un canal pe YouTube, poți crea grădini pentru alții, poți deveni peisagist.
4.Magie
Magia este un hobby ce presupune costuri relativ mici și este foarte popular la întâlnirile de familie sau ieșirile cu prietenii.
Este un hobby care poate genera bani și te poate ajuta să-ți dezvolți abilitățile motorii, prezentarea teatrală, memoria și abilitățile de comunicare.
Însă, învățarea magiei necesită pasiune, perseverență și multă practică pentru a scrie scenariul performanței și a te perfecționa. Există diferite tipuri de trucuri de magie predate prin intermediul videoclipurilor și tutorialelor. Utilizarea acestor resurse te va ajuta să stăpânești arta magiei și tehnicile.
Poți lua în considerare magia ca o activitate secundară și să găsești mini joburi la petreceri, restaurante, evenimente corporative și petreceri aniversare pentru copii și adulți.
5. Stand-up Comedy
Atunci când te gândești la stand-up comedy ca la un hobby pe care ai putea dori să îl monetizezi, există o suprapunere semnificativă cu magia. Ambele necesită un scenariu similar, o prezentare teatrală și abilități de comunicare pentru a părea natural pe scenă.
Pentru a pătrunde în rândurile comedianților de stand-up, poți începe cu spectacole scurte în cluburi de comedie și în localuri mai mici.
6. Artă și artizanat DIY
Piața artelor și meșteșugurilor DIY este vastă și include tot felul de obiecte și produse artizanale realizate de oameni pasionați.
În ultimii ani, a devenit mult mai ușor să vinzi obiectele de artizanat și bunurile unice pe o piață aparent nelimitată. Dacă îți face plăcere să pictezi poți achiziționa diferite figurine de pictat din lemn sau ceramică, pe care ai posibilitatea de a le vinde ulterior pe platformele de profil sub forma de magneți de frigider, mărturii de nuntă, ornamente pentru brad, orientându-se în funcție de sezon.
7. Caligrafie
Caligrafia este arta scrisului frumos și este un hobby care induce meditația și relaxarea. Pentru a începe ai nevoie de cerneală și pensulă sau un stilou metalic flexibil. Găsești cursuri sau ateliere pentru a perfecționa această artă și platforme de caligrafie care oferă resurse de învățare.
Caligrafii își pot monetiza abilitățile în mai multe moduri, cum ar fi vânzarea de felicitări realizate manual, predarea abilităților lor, organizarea de ateliere de lucru, vânzarea de citate inspiraționale înrămate, cărți sau invitații de nuntă.
8.Prelucrarea lemnului
Multor oameni le place să lucreze cu lemnul, cioplind figurine, confecționând sau recondiționând piese de mobilier.
Prelucrarea lemnului nu este un hobby foarte scump, dar probabil că vei avea nevoie de o mică investiție de început pentru a achiziționa un set de unelte.
În funcție de de abilitățile tale, ai putea realiza piese de mobilier unice. Alternativ, poți vinde mobilierul pentru a obține profit sau te poți perfecționa în domeniul mobilierului la comandă.
9. Fabricarea berii artizanale
Dacă îți place berea, fabricarea berii poate fi un hobby accesibil pentru a te bucura de gustul berii artizanale. Poate că știi deja ce presupune fabricarea berii în mai multe stiluri și cu arome diferite. Trebuie să te documentezi pentru a-ți valida interesul și să înțelegi costurile inițiale de achiziționare a echipamentului de fabricare a berii.
În calitate de berar, ai putea invita prietenii la teste de degustare înainte de a-ți vinde preparatul. Poți face bani din vânzarea berii, organizând degustări, cursuri, creând un blog pentru a-i învăța pe alții sau chiar găzduind un canal YouTube.
10. Gaming
Îți plac jocurile pe calculator? Poți fi plătit pentru a te juca. Multe aplicații te plătesc pentru a juca jocuri. Poți primi recompense în bani sau puncte de loialitate pe care să le transformi în bani la un moment dat.
Mii de persoane câștigă bani prin intermediul platformei Twitch. Streamerii pot câștiga sume considerabile, însă a te juca atât de multe ore pe zi poate fi comparat cu un un job cu normă întreagă și nu este atât de simplu pe cât pare.
Așadar, cu toții avem hobby-uri cărora le dedicăm o parte din orele noastre libere pentru că le găsim distractive sau satisfăcătoare. Deși, de obicei, nu ne dedicăm hobby-urilor pentru a face bani, unele dintre ele pot deveni o sursă de venit dacă le iei suficient de în serios.
Sursa foto: Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri