Simona Soare, trainer pentru dezvoltare personală: Este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști! În autenticitate găsești frumusețea cea mai profundă a vieții

1 Aprilie 2024 publicat în Cariera 310 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

"Am învățat că aprecierea lucrurilor mărunte poate aduce o schimbare semnificativă de perspectivă asupra vieții și că este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști"..., ne-a mărturisit Simona în acest interviu pe care ni l-a acordat.

Am stat de vorbă cu Simona Soare, trainer pentru dezvoltare personală și profesională, despre cum putem aduce mai multă fericire în viața noastră de zi cu zi, despre cum ne putem cultiva încrederea în sine, frumusețea, autenticitatea și propria feminitate, astfel încât să avem parte de o viață care ne împlinește, ne crește și în care ne dezvoltăm continuu.

Și pentru că acel echilibru perfect între viața profesională și personală despre care se vorbește ca despre Sfântul Graal poate părea absolut copleșitor din punctul de vedere al bifării responsabilităților în ambele direcții, am aflat de la Simona Soare (foto) ce înseamnă de fapt evoluția profesională si personală, cum putem identifica blocajele profesionale și ce strategii să abordăm atunci când planificăm o reconversie profesională.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Simona Soare, trainer pentru dezvoltare personală: Este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști! În autenticitate găsești frumusețea cea mai profundă a vieții O călătorie fascinantă în ”Arta succesului feminin”. Recenzia cărții de debut a Victoriei Marinescu  Cum să trăiești o viață mai fericită și mai sănătoasă

"Evoluția profesională este un proces continuu de învățare și dezvoltare, care nu se referă doar la avansarea pe scara ierarhică. Chiar și atunci când simți că te dezvolți ca persoană și că aduci contribuții valoroase în organizație, poți spune că evoluezi profesional." De ținut minte!

  • Garbo.ro: Cine este Simona Soare și care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știe despre tine cineva care nu te cunoaște încă?

S.S: Simona Soare este un jurnalist, un specialist în comunicare, un trainer pentru dezvoltare personală și profesională, dar mai presus de toate este o iubitoare de oameni, de petreceri, de stiletto și rochii diafane care „dansează” în bătaia vântului, de drumeții montane, de călătorii culturale, de educație și de evoluție sub toate aspectele sale. Este acea persoană care pune mult suflet în tot ceea ce face, care se ia prea mult în serios și încă mai luptă cu ea să nu se mai ia atât de mult în serios... Totuși, nu uită niciodată să se bucure de clipele frumoase. Și poate că tocmai în această armonie se află adevărata frumusețe a ființei umane...

Sfaturi practice pentru întreținerea obiectelor vestimentare din piele Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România Sf. Petru și Pavel, 29 iunie: Viața sfinților, Acatistul apostolilor Petru și Pavel și cele mai frumoase urări pentru sărbătoriți
  • Ce îți place cel mai mult la tine? Ce ar trebui să facem pentru a ne crește încrederea în noi și a ne conștientiza mai mult propria valoare?

Ceea ce apreciez cel mai mult la mine este conexiunea profundă pe care reușesc să o creez cu majoritatea oamenilor pe care îi cunosc. Mi se spune adesea că sunt empatică, probabil și pentru că îi întâmpin pe toți, de cele mai multe ori, cu zâmbetul pe buze, lucru care mă ajută să stabilesc relații autentice și durabile. Să zâmbesc în cea mai mare parte a timpului este un gest natural și firesc, o parte definitorie a mea. Pentru consolidarea încrederii în forțele proprii, încerc să-mi pun în valoare realizările, să mă concentrez asupra aspectelor pozitive și asupra creșterii personale continue. Cred că suntem cu toții înzestrați cu talente. Este important să știm să le punem în valoare, pentru a deveni remarcabili și valoroși pentru societate. Încrederea, deschiderea către învățare, setarea unor obiective realizabile, acțiunea și perseverența – toate acestea reprezintă, din punctul meu de vedere, cheia succesului.

Peste 500 de nume de pisici fete și băieți rare. Alege numele perfect pentru pisica ta! „Loialitatea este angajamentul adevărului față de sine și față de celilalți” – Descoperă 129 de citate despre loialitate PRISA lansează campania Informare, apoi suplimente alimentare și platforma educativă www.infosuplimente.ro

Fericirea este despre a găsi bucurie în lucrurile aparent simple, dar care au o însemnătate deosebită pentru suflet...

  • Dacă fericirea este o stare, cum o cultivi astfel încât să ai parte de ea cât mai mult sau chiar să o transformi într-un mod de viață? Există anumite metode pe care le putem implementa sau la care putem lucra activ pentru a ne crește nivelul de fericire?

Pentru mine, fericirea înseamnă să găsești bucurie în lucrurile aparent simple, dar care au o însemnătate deosebită pentru suflet. Îmi aloc timp pentru activități care mă fac să mă simt împlinită, fie că este vorba despre călătorii, fie despre petrecerea timpului cu prietenii și familia. Prietenii reprezintă familia mea extinsă, iar prezența lor în viața mea este precum o binecuvântare. Îi prețuiesc foarte mult și mă bucur întotdeauna pentru realizările lor. În fond, este logic să te bucuri atunci când prietenii tăi sunt fericiți, pentru că între tine și ei există o conexiune energetică puternică. Cu alte cuvinte, dacă ai prieteni mai tot timpul cu zâmbetul pe buze, ești și tu cu zâmbetul pe buze...

Găluște cu prune - rețeta tradițională a celor mai pufoase și delicioase găluște cu prune  INTERVIU Simona Gherghe: În parentingul conștient, nu există pedepse, dar asta nu înseamnă că nu trebuie stabilite limite și reguli. Care este cel mai valoros lucru pe care vedeta TV îl oferă copiilor săi Colecția aniversară de 200 de ani a brandului Vista Alegre a fost lansată în magazinele Simona’s

Referitor la metodele pe care le putem implementa pentru a crește nivelul de fericire, eu îmi închei ziua, de regulă, reflectând asupra situațiilor favorabile din viața mea. Am învățat că aprecierea lucrurilor mărunte poate aduce o schimbare semnificativă de perspectivă asupra vieții. Folosirea unor afirmații pozitive și vizualizarea potențialelor reușite mă ajută în focalizarea energiei și atenției asupra lucrurilor care contează cu adevărat pentru mine. Este ca și cum aduc puțin soare în fiecare palier al vieții, alimentând astfel flacăra fericirii.

  • Ce reprezintă feminitatea din perspectiva tuturor trăirilor tale pe care le-ai experimentat? Ce anume definește o femeie frumoasă? Când este ea cea mai frumoasă?

Feminitatea nu se raportează doar la aspectul exterior sau la rolurile atribuite unei femei, ci mai ales la o experiență interioară profundă. Este despre a fi conectată cu propria grație, sensibilitate și putere interioară. O femeie frumoasă strălucește din interior spre exterior. Eu mă simt cea mai frumoasă în momentele de vulnerabilitate și tandrețe, când îmi exprim emoțiile și îmi urmez pasiunile, dar și în momentele de curaj și înțelepciune, când îmi asum propria putere și îmi urmez visurile. Cred că noi, femeile, suntem frumoase în fiecare clipă trăită cu sufletul deschis și inima plină de iubire...

PREMIERĂ: [IN BETWEEN] Primul spectacol de dans imersiv la MINA HER SPACE FESTIVAL Romania își deschide mâine porțile: conferințe și ateliere dedicate sănătății și stării de bine  „2020” - o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, intră din 15 martie în cinematografe!

Să te respecți cu adevărat înseamnă să te cunoști în detaliu, să găsești tot timpul repere în interiorul tău pentru a te aprecia

  • Ne poți oferi și câteva mici trucuri sau sfaturi de frumusețe și stil pe care să le punem în aplicare atunci când vine vorba de a ne pune în valoare calitățile cu care ne-a înzestrat natura?

Când te simți bine în propria piele, strălucești de frumusețe interioară și exterioară. Consider că nu există nimic mai încântător decât un zâmbet luminos și autentic, care le poate schimba starea de spirit în bine celor din jur. Din punct de vedere vestimentar, eu acord o importanță deosebită alegerii culorilor. Acestea trebuie să fie în armonie cu subtonul pielii. Având un subton rece, rochiile în nuanțe de albastru, gri, mov, negru, verde, magenta, roșu rece și vișiniu se regăsesc adesea în garderoba mea. Chiar dacă peach fuzz a fost decretată culoarea anului 2024, nu voi purta vreodată vreo rochie sau bluză în această nuanță, având în vedere că îmi dă un aspect palid. Totuși, dacă voi fi invitată la evenimente în al căror dress code este menționată această culoare, din respect pentru organizator, voi alege un accesoriu peach fuzz.

PRIMA EDIȚIE HER SPACE FESTIVAL ROMANIA, EVENIMENT ADRESAT SĂNĂTĂȚII ȘI STILULUI DE VIAȚĂ AL FEMEILOR Brandul românesc Sophia a expus noile colecții de perdele și draperii la ICFF, New York Peste 100 de speakeri la Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră și dezvoltare personală din România!

Să te respecți cu adevărat înseamnă să te cunoști în detaliu, să găsești tot timpul repere în interiorul tău pentru a te aprecia. Din punct de vedere fizic, acest lucru semnifică implicit să porți vestimentația adaptată la forma corpului, înălțime, greutate, culoarea pielii, dar și a părului. Este bine ca o ținută să rezoneze cu toate aceste aspecte, să te definească la modul cel mai profund. Cel mai important este să fii blând cu tine când faci greșeli, fie și de ordin vestimentar, să înveți să nu transformi totul într-o tragedie. Să te tratezi cu blândețe reprezintă o dovadă de iubire de sine. Și la fel de blând sau blândă e bine să fii și cu cei din jurul tău...

Atunci când ești autentic, trăiești în raport cu propriile valori și aspirații. Este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști!

  • A rămâne autentic și ancorat la tine însuți poate fi o provocare în viața modernă. Riscăm adesea să cădem în capcana măștilor. De ce este totuși atât de important să ne păstrăm autenticitatea?

Într-adevăr, este extrem de dificil să rămâi fidel sinelui într-o lume care pare că dorește să te conformezi anumitor standarde. Este dezamăgitor să te hrănești cu fantasma perfecțiunii! Atunci când ești autentic, trăiești în raport cu propriile valori și aspirații. Păstrarea autenticității îți permite să fii și vulnerabil, să-ți asumi cine ești cu adevărat, cu bune și mai puțin bune. Doar astfel poți să atragi oameni care te iubesc și te acceptă pentru cine ești cu adevărat. Deci, da, este esențială păstrarea autenticității, pentru că în autenticitate găsești frumusețea cea mai profundă a vieții! Consider că este o formă de curaj extraordinară să te prezinți în fața lumii fără măști.

  • Tot în această lume a vitezei în care trăim, însăși ideea necesității găsirii unui echilibru între viața profesională și personală pare că produce anxietate. Este acest echilibru un mit sau calea de mijloc către împlinirea personală și profesională există cu adevărat? Ce pași să facem pentru a ajunge în acel punct al balansului?

Ideea de a găsi un echilibru între viața profesională și cea personală poate părea, uneori, un obiectiv greu de atins, în special atunci când oamenii au impresia că trebuie să bifeze o listă lungă de responsabilități în ambele direcții. Ar putea părea de-a dreptul copleșitor! Nu există o rețetă universală pentru atingerea acestui echilibru, deoarece fiecare persoană și situație sunt unice. Eu am învățat să aloc timp pentru identificarea priorităților și stabilirea limitelor clare între viața profesională și cea personală. Să-mi amintesc să nu-mi neglijez nevoile personale în goana după succesul profesional este una dintre priorități.

Încerc să mă conectez cu ceea ce îmi aduce satisfacție și să acord timp pentru activitățile și relațiile care mă împlinesc sufletește. Au existat momente în viața mea când fericirea pe plan personal m-a ajutat să pot gestiona cu ușurință situații mai dificile legate de viața profesională și invers. Consider că pentru a te apropia treptat de acest echilibru între viața profesională și cea personală sunt necesare o bună autocunoaștere, iubire de sine, dar și o prioritizare a activităților zilnice.

Succesul profesional este o călătorie personală și fiecare om are propriul său ritm și parcurs

  • Se întâmplă adesea să simțim că stagnăm pe plan profesional, să nu ne mai trezim dimineața cu aceeași bucurie și pasiune de a ne duce la îndeplinire responsabilitățile profesionale, să nu ne mai găsim motivația, ba chiar să experimentăm un fel de criză de identitate, comparându-ne cu cei din jurul nostru care par a fi găsit rețeta succesului profesional. Cum identificăm un blocaj în carieră și cum să ieșim din el? Când putem spune că evoluăm profesional?

Blocajele în carieră pot apărea din motive variate, cum ar fi lipsa de motivație, lipsa clarității în ceea ce privește obiectivele și valorile personale sau lipsa de satisfacție față de munca actuală. Cred că nu există om care să nu se fi confruntat la un moment dat în viață cu un astfel de blocaj. Succesul profesional este o călătorie personală și fiecare om are propriul său ritm și parcurs. Acesta este și motivul pentru care nu este bine să te compari cu ceilalți. Persoanele cu încredere în sine ridicată nu se compară cu alte persoane, fiindcă sunt conștiente că sunt unice și că stilul lor este unic. Suntem cu toții valoroși, dar fiecare excelează într-un anumit domeniu, într-un anumit segment. Evoluția profesională implică recunoașterea propriei valori, deschiderea către schimbare și adaptarea la cerințe și oportunități. Este un proces continuu de învățare și dezvoltare, care nu se referă doar la avansarea pe scara ierarhică. Chiar și atunci când simți că te dezvolți ca persoană și că aduci contribuții valoroase în organizație, poți spune că evoluezi profesional.

  • Ar trebui să avem o strategie anume în minte când planificăm o reconversie profesională?

În primul rând, planificarea reconversiei profesionale implică o evaluare minuțioasă a aptitudinilor, intereselor, aspirațiilor și preferințelor personale, precum și a oportunităților și a tendințelor din piața muncii. Sunt esențiale setarea unor obiective clare, realiste, măsurabile, dar și găsirea resurselor necesare pentru a atinge aceste obiective. Este bine să studiezi cererea de pe piața muncii, să te pregătești constant, acest lucru implicând să investești în dezvoltare prin cursuri, traininguri sau alte programe de formare profesională.

Obținerea unor certificări în domeniul dorit poate spori șansele de angajare. Știm cu toții că experiența este deosebit de importantă pentru angajatori, așa că oportunitățile de voluntariat, internshipurile sau proiectele de freelance sunt binevenite. Ar trebui luate în calcul inclusiv aspectele financiare ale reconversiei profesionale și mă refer aici la economisirea unor sume de bani pentru a acoperi cheltuielile în perioadele de tranziție.

Strategia poate fi ajustată în funcție de schimbările din piața muncii sau din viață, pentru că evoluția profesională nu se întâmplă peste noapte. Reconversia reprezintă o perioadă dificilă, dar este importantă perseverența în urmărirea obiectivelor, deschiderea către feedback și curajul de a învăța chiar și din eșecuri. În toată această „călătorie”, fiecare pas contează, chiar dacă pare mic.

  • Alegem bine în viață când „alegem cu sufletul”?

Eu consider că da. Când aleg cu sufletul, mă conectez la intuiție. Este o alegere care nu se bazează doar pe calcule logice sau pe avantaje materiale, ci pe ceva mult mai profund. Când aleg cu sufletul, pun pe primul loc valorile și pasiunile mele. Este o alegere care poate aduce împlinire și sens în viață. Alegerea cu sufletul presupune să-mi urmez propriile aspirații, să nu caut validare din exterior. Totuși, atunci când iau decizii, nu exclud pragmatismul. Balanța din mine mă conduce aproape tot timpul către calea de mijloc, către găsirea unui echilibru... Efectiv, echilibrez această alegere cu sufletul printr-o analiză pragmatică, rațională a situațiilor. Dar nu uit niciodată să ascult și de vocea sufletului.

  • Cum ar descrie sufletul tău sentimentul de „acasă”? Ce reprezintă „acasă” pentru tine?

Există o combinație magică formată din oameni, locuri și emoții care mă fac să mă simt într-adevăr acasă. Practic, „acasă” este un loc în care simt că sunt acceptată, protejată, apreciată și iubită necondiționat. Mă pot simți acasă în orice loc m-aș afla, și în vârf de munte, și în bătaia brizei, cu o singură condiție: să fiu în armonie cu mine, în compania familiei și a prietenilor.


Sunt redactor Garbo de ceva timp (probabil o crâmpeie în infinitatea universului) și o mică parte din identitatea mea se regăsește și în această căsuță virtuală a lucrurilor frumoase. Am absolvit Facultatea de Litere și...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri