Pentru marea majoritate a celor care isi cauta un loc de munca, cuvintele "stres" si "interviu" sunt sinonime.
Pentru marea majoritate a celor care isi cauta un loc de munca, cuvintele "stres" si "interviu" sunt sinonime. Mai intai, acestia sunt stresati cu privire la participarea la interviu; apoi, sunt stresati datorita pregatirii pentru interviu, iar in cele din urma sunt stresati cu privire la tinuta si imbracaminte, la ceea ce vor spune, daca angajatorii ii vor placea sau nu si multe altele. Dar momentul in care stresul atinge punctul culminant este cel in care candidatul ajunge la interviu. Stresul are o multime de efecte asupra oamenilor - ii poate face sa tremure, sa intre in panica, sa vorbeasca prea mult, sa se agite sau sa isi piarda ideile. Iata in continuare cateva tehnici simple care te pot ajuta sa te linistesti si sa te relaxezi cand te simti stresat inaintea unui interviu.
Inainte de interviu Punctualitatea la un interviu este una din cele mai importante aspecte de care trebuie sa te asiguri; nu-ti provoca inutil situatii de stres - incearca sa ajungi cu 10 minute inainte de inceperea interviului. Daca vei ajunge prea devreme, vei astepta si vei fi ingrijorat, iar daca vei ajunge prea tarziu, va trebui sa te grabesti si nu vei avea timp sa iti pui ideile in ordine pentru interviu. O pauza inaintea interviului, de 10 minute, iti va permite sa iti tragi rasuflarea si sa te obisnuiesti cu mediul - este suficient timp, fara a fi prea mult.
Imagineaza-ti Iti poti transforma visele in realitate - foloseste-ti imaginatia pentru a-ti pastra calmul pe parcursul unui interviu. Vizualizarea reprezinta o tehnica de relaxare, cu ajutorul careia iti creezi in minte imaginea unei situatii stresante, pe care o rezolvi cu succes. Astfel, te pregatesti psihic pentru a face fata cat mai bine situatiei reale. Poti practica vizualizarea cu cateva zile, ore sau chiar cateva minute inainte de interviu - inchide ochii, respira adanc si imagineaza-ti discutia cu angajatorul, fiind increzator si raspunzand cu usurinta chiar si intrebarilor grele. Exerseaza succesul in imaginatia ta si curand vei avea parte de el si in realitate.
Relaxeaza-te Un candidat relaxat este un candidat increzator in propriile capacitati. Demonstreaza-i intervievatorului ca esti calm, linistit si increzator pe parcursul discutiei cu acesta si te va considera potrivit pentru job. Iata cateva sfaturi pentru a-ti pastra calmul pe parcursul interviului: • Respira rar si adanc (si desigur, silentios). • Stai drept pe cat posibil, si nu iti incrucisa bratele sau picioarele, tine-le relaxate. • Vorbeste rar si fa pauze dese de respiratie. • Zambeste - este contagios!
Ia pauze, nu intra in panica Pe parcursul oricarui interviu se intampla ceva care nu decurge conform planurilor tale: fie are loc o pauza prea lunga, in care tacerea devine apasatoare, fie te balbai sau nu iti gasesti cuvintele pentru a raspunde unei intrebari dificile. NU intra in panica - acum este momentul sa aplici tehnicile de relaxare prezentate mai sus. Este mai usor sa iti controlezi frica si panica pe masura ce simti ca acestea apar, decat sa te relaxezi cand deja ti-ai pierdut calmul si controlul asupra ideilor. Asa ca, ia o pauza in momentul in care simti ca incepi sa intri in panica, repeta in gand ca poti trece peste acest moment, rasufla adanc, conecentreaza-te si reia interviul. O pauza scurta de numai 10 secunde poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti recastiga calmul si controlul, iar intervievatorul cu siguranta nici nu va observa acest lucru. Sursa:
ejobs.ro
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural