IN ACEST ARTICOL:
Se vorbeste din ce in ce mai mult despre dependenta de munca. In general este privita ca un lucru negativ, dar pe de alta parte este singura dependenta acceptata de societate, religie sau educatie.
In timp dependenta de munca duce la: absenta vietii sociale si la pierderea prietenilor, dificultati de comunicare, stari depresive, tulburari intestinale, tulburari de somn, probleme cardiace, atacuri de panica, accidente vasculare cerebrale, pierdere excesiva in greutate etc.

Primul pas in tratare, ca in orice dependenta, este recunoasterea. Se va reduce treptat volumul de munca, renuntand la statul peste program si la munca din weekend.

Timpul liber va fi petrecut cu familia ori prietenii sau avand un hobby. Indiferent de modalitatea de a petrece timpul liber, scopul este de relaxare, destindere si reincarcare a bateriilor. Daca dependentul se afla intr-o stare grava si nu poate renunta cel mai indicat este sa apleze la un psiholog. Dar este bine de stiut ca reusita depinde foarte mult si de vointa.

Autor: Psiholog Loredana Ionascu
Sursa: Psiholife.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri