“Este relativ dificil pentru mine sa ma “marketez”, principalul motiv fiind tocmai lipsa abilitatilor de bun vanzator. In al doilea rand, ca perfectionist este greu sa te opresti uneori, sa spui stop si sa analizezi toate obiectivele pe care le-ai realizat, pentru ca sarcinile duse la bun sfarsit sunt minuscule in comparatie cu obiectivele mari ce isi asteapta implinirea. Punandu-le pe hartie e imposibil sa nu te intrebi: “doar atat am facut?” si teama si mai mare se iveste atunci cand te gandesti ca un viitor angajator s-ar putea sa gandeasca acelasi lucru cand iti citeste scrisoarea de intentie”. (Elena)
“Mie, in mod normal nu imi e greu sa ma auto-evidentiez... pentru ca eu sint destul de "plina de sine"... dar mai sunt exceptii. Insa am problema in discutiile cu barbatii. Cu cat ma vad mai increzatoare, cu atat ma ataca mai tare. Cand incep sa le spun de studii si cursuri si realizari incep sa zambeasca ironic... “(Alexandra)
“Poate ca e cel mai greu lucru sa vorbesc despre mine… pentru ca am impresia ca daca o fac, as putea parea laudaroasa. Doar atunci cand sunt nevoita sa spun ceva despre mine vorbesc, atunci cand sunt intrebata si nu pot evita raspunsul”. (Claudia)
“Pai, in situatii cand trebuie sa te prezinti ca si un "produs" pe care angajatorul/profesorul/intervievatorul trebuie sa il cumpere, cred ca este necesar sa vorbesti despre tine si realizarile tale, pentru ca altfel nu ar avea cum sa ia contact cu background-ul tau si cu ceea ce te reprezinta cu adevarat. Si cred ca daca nu treci bariera catre narcisism sau lauda de sine, sa impartasesti experienta ta e un lucru bun, fiindca in general esti ceea ce faci”. (Laura)
Care sunt cele patru mituri ale auto-promovarii?
Kelly Watson, autoarea articolului publicat de Forbes, marturiseste ca, din postura sa de consultant pentru femeile de afaceri, vede acest tip de comportament excesiv de modest in randul femeilor, tot timpul. “Am auzit scuze nenumarate din partea femeilor care evita sa se auto-afirme”, spune Kelly. Ea a impartit acest tip de scuze in patru categorii si le-a denumit “Mituri ale auto-promovarii”. Va veti descoperi probabil in aceste mituri, le veti descoperi poate pe prietenele voastre, asa cum am facut si eu. Iar daca nu… felicitari femeilor increzatoare si mandre de ele!
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice