IN ACEST ARTICOL:
Doctorul Gabriela Man spune ca trebuie sa optam pentru un regim alimentar sanatos, bazat pe cereale, legume si fructe cu indice glicemic scazut, proteine de buna calitate si grasimi benefice din seria acizilor grasi esentiali omega3.

In ceea ce priveste gustarile rapide, in criza de timp, dar care sa fie sanatoase si sa aduca energia necesara, nutritionistul recomanda sandvich cu felii de paine hipoglucidica "slabesti mancand", cascaval, oua, felii de carne (pui, vita), nuci, migdale, alune, 3-4 patratele de ciocolata neagra cu peste 70% continut de cacao, fructe proaspete sau o salata.

In plus, la aceste sugestii de alimetatie, Gabriela Man recomanda evitarea sedentarismului, nu transformarea neaparata in sportivi de performanta, insa mici schimbari pot aduce mari beneficii: 30 minute miscare zilnic- mers usor alert pe jos, urcatul scarilor pe jos, nu cu liftul.

Cele mai frecvente greseli in alimetatia la birou

Doctorul Anca Daniela Lungeanu, specialist in nutritie in cadrul Centrului Medical Focus a sintetizat cele mai frecvete 10 greseli de alimentatie intalite cu precadere in cazul persoanelor care petrec o mare parte din zi la birou, si care au un program incarcat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu poți ține post 40 de zile? Poți începe cu doar 5 zile pentru a simți deja efectele benefice ale detoxifierii în corp și minte 50 de modalități simple pentru a-ți crește nivelul de fericire începând chiar de astăzi. Tips & Tricks pentru o viață mai fericită Astro-preziceri de suflet pentru începutul de an 2025 - Horoscopul lunii IANUARIE: noutăți și oportunități

1. Consumul de alimente cu valoare nutritiva zero

O alimentatie echilibrata, cu mese si gustari bogate in nutrienti, este esentiala unei stari bune de sanatate. In prezent, in special persoanele care stau mai mult de opt ore la birou, aloca o atentie tot mai scazuta calitatii alimentelor consumate, optand din ce in ce mai mult pentru alimente semi-preparate, cu o valoare nutritiva scazuta.

Sfat: Plasati semi-preparatele in plan secund si acordati o mai mare atentie mancarurilor realizate acasa.

2. Pierderea celei mai importante mese a zilei – micul dejun

„Desi se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, majoritatea oamenilor nu au suficient timp pentru o masa copioasa si sanatoasa, optand in schimb pentru o gustare dulce care calmeaza pe moment apetitul. Zaharul nu face ca foamea sa dispara ci o „pacaleste” timp de una-doua ore. Nu uitati ca dulciurile nu au aport nutritiv insa au aport de...kilograme”, a explicat doctorul Anca Daniela Lungeanu.

Horoscop DECEMBRIE 2024 –forța finalului! Previziunile în dragoste, bani, carieră și sănătate pentru a XII-a (și ultima!) lună Cum folosim inteligent suplimentele pentru echilibru hormonal în premenopauză Cum să ai grijă de sănătatea dinților tăi în 5 pași simpli. Sfaturi de la medicul stomatolog

Sfat: Micul dejun este o masa peste care nu trebuie sa treceti, indiferent de cat de ocupati sunteti. Alegeti sa consumati salate, sandvisuri cu paine neagra, magiun, suc natural de fructe si fructe proaspete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri