3. Mancarea de tip fast food
Produsele de la fast food au un continut ridicat de sodiu si o multitudine de calorii obtinute din grasimile saturate. Astfel de mancaruri sunt sarace in elemente nutritive, astfel ca, in timp, duc la deficiente de vitamine si minerale. Nu trebuie sa eliminati cu totul fast food-ul din alimentatie, insa tratati-l ca pe un rasfat, din cand in cand, si nu ca pe un obicei alimentar.
Sfat: Daca sunteti fan mancare fast food incercati sa stabiliti o zi din luna in care sa va delectati cu un hamburger si o portie de cartofi prajiti.
4. Mesele dinainte de culcare
Lucrul peste program este deja ceva obisnuit in majoritatea companiilor. Insa overtime-ul deregleaza complet cele trei mese principale ale zilei, astfel ca masa de pranz este cel mai adesea servita in jurul orei 20:00. Mesele consumate seara, inainte de culcare, sunt contraindicate deoarece in aceasta parte din zi stomacul isi reduce activitatea si astfel mancarea este digerata mult mai greu. De asemenea, caloriile se transforma mult mai repede in grasimi, ca urmare a inactivitatii corpului.
Sfat: Daca mancati seara mai asteptati cel putin 30 de minute inainte de a va baga in pat.
5. Lipsa activitatii fizice
Exercitiile sunt vitale pentru un corp sanatos, deoarece ele cresc activitatea metabolica si transforma alimentele in energie. Nu este necesar sa faceti exercitii la sala de fitness, este suficient sa practicati sportul preferat: jogging, fotbal, dans, tenis, ciclism sau chiar mersul in parc.
Sfat: Sunteti extrem de ocupat si nu aveti timp pentru exercitii fizice? Parcati-va masina mai departe de birou sau coborati din metrou cu o statie mai devreme si mergeti pe jos pana la serviciu.
6. Urmarirea stimulilor externi atunci cand mancam
„Studiile de specialitate arata ca oamenii au comportamente alimentare diferite in functie de zona din care provin. De exemplu americanii se opresc din mancat abia atunci cand au farfuria goala – astfel putem spune ca se bazeaza pe stimuli externi pentru a stabili momentul instalarii senzatiei de satietate. In schimb, europenii se bazeaza mai mult pe stimulii interni – senzatia de plin chiar daca farfuria nu este inca goala, pentru a se opri din mancat. Concluzia este simpla: opriti-va din mancat atunci cand apare senzatia de satietate, chiar daca nu ati terminat tot din farfurie”, a explicat nutritionistul din cadrul Centrului Medical Focus.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice