In plus, colegii arata un grad scazut de toleranta pentru persoanele cu orientare homosexuala, pentru etnicii romi si pentru cei eliberati din penitenciar.
Marea majoritate a populatiei din cele patru regiuni considera in masura egala femeile si barbatii ca fiind potriviti pentru posturi de conducere. Cei din mediul rural, fiind mai conservatori mentioneaza in mai mare masura barbatii ca fiind apti pentru posturi de conducere. De asemenea, femeile par sa fie preferate, in proportie ceva mai mare, pentru posturi de conducere din spitale si scoli, in celelelalte insitutii fiind mentionate mai rar.
Concluziile analizei arata ca diverse forme ale relationarilor anormale si ale discriminarii exista si trebuie atrasa atentia asupra lor. Subiectii care se afla in situatii clare care pot genera fenomenul de mobbing reprezinta un procent de 7-8% din populatia intervievata, cu mentiunea ca surprinderea fenomenului s-a realizat doar prin auto-perceptie si ca pot exista subiecti care au evitat sa declare comportamentele inadecvate ale colegilor sau sefului.
Proiectul „Femeia conteaza!” este implementat pe o perioada de 3 ani, fiind cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice