IN ACEST ARTICOL:
In perioada de criza politica si financiara, cand stresul pare sa fi devenit a doua noastra natura, un fel de spirala a grijilor de la serviciu si a celor de acasa, cand toate mesajele pe care le primim prin intermediul mass-media nu sunt deloc imbucuratoare, este timpul sa lasam totul de-o parte si sa ne regasim OPTIMISMUL!

1. Trebuie sa incepeti sa aveti incredere

“Eu cred ca fericirea este definita prin incercarea noastra de a ne atinge potentialul maxim”, considera Achor. “Nu este vorba despre placere pura, iar eu nu vreau ca oamenii sa fie in mod irrational optimisti”. “In alte cuvinte, te poti pacali cu idea de fericire, negand realitatea”, explica specialistul. Totusi, otimismul face mult bine in vietile noastre. Cateva modalitati de stimulare a gandirii pozitive sunt meditatiile zilnice, exercitiile, iesirile cu prietnii pentru seri de distractie.

2. Ganditi-va din nou la ce insemna munca voastra

“Noi ne gandim ca munca este opusul fericirii”, spune Achor. Insa studiile arata ca, spre deosebire de oamenii care considera munca un “ceva” care ii tine departe de pasiunile din timpul liber, oamenii care isi percep munca sub forma unei vocatii au mai multe sanse sa se simta impliniti. Acestia sunt de obicei mult mai victoriosi. Astfel, psihologul va sugereaza sa va reanalizati motivatia muncii voastre. Ganditi-va ca ceea ce faceti are un scop, si ca face parte dintr-un mecanism amplu, care in final ajuta ca lucrurile sa mearga intr-o anume directie. Orice munca este importanta.

3. Exersati-va pozitivitatea

V-ar putea ajuta rememorarea unor momente pozitive din timpul zilei, ba chiar un jurnal in care sa va notati ganduri despre lucruri frumoase care s-au intamplat in jurul vostru, inclusiv la serviciu. Curand, “scanarea” momentelor frumoase, mai degraba decat ale celor neplacute, va deveni un fel de a doua voastra natura.

4. Folositi-va de greseli, pentru a atrage succesul

Oamenii stresati devin imobilizati din cauza acestei stari si mai tarziu se lasa inghiti de negativitate, insa daca angajatii ar constientiza greselile si stresul, ca pe un motor care ii impinge spre succes, atunci s-ar afla pe o pozitie mult mai avantajoasa. In primul rand incercati sa evitati jocul vinovatiei. Asumati-va greselile si invatati din ele pentru viitor. Sa simti ca detii controlul actiunilor si vietii tale este o senzatie cu adevarat datatoare de fericire. De exemplu, povesteste Achor, "intalnirile investitorilor Coca-Cola se desfasoara relatand despre succes si erori, acestea contand in aceeasi masura".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri