IN ACEST ARTICOL:
Nu mai stii ce inseamna sa lucrezi 8 ore pe zi, subiectele de discutie care nu aduc aminte de domeniul tau de lucru ti se par plictisitoare si sfarsitul de saptamana a devenit deja monoton, pentru ca nu poti sa te asezi in fata calclulatorului de la birou.
Nu mai stii ce inseamna sa lucrezi 8 ore pe zi, subiectele de discutie care nu aduc aminte de domeniul tau de activitate ti se par plictisitoare si sfarsitul de saptamana a devenit deja monoton, pentru ca nu poti sa te asezi in fata calclulatorului de la birou.

Esti dependenta de munca si te declari multumita de acest aspect. Nu te plangi din cauza orelor prelungite petrecute dupa program, iar prietenilor ingrijorati le spui ca pur si simplu iti place ceea ce faci. Da, e adevarat, dar si fumatorii inraiti spun ca nu este vorba despre un viciu, ci de o placere. Termenul workaholic si mai nou, verbul workahol au fost special create pentru tine...

Nu, nu vei promova numai daca lucrezi de fiecare data dupa program. La un moment dat nu vei mai lucra la randamentul tau maxim, poate vei da si gres din cand in cand. Mai mult, probabil esti perfectionista, asa ca este relativ dificil pentru tine sa te bucuri pentru un mic succes si intotdeauna vei considera ca se poate si mai bine.

Daca te regasesti in cuvintele de mai sus, atunci cu siguranta exista o problema si aceasta nu este dependenta de munca. Nu devii dependent de ceea ce faci pentru ca ai un sef care sta cu "biciul" pe tine, mai ales daca declari ca iti face placere sa lucrezi. Problema este legata de motivul pentru care preferi sa faci ore suplimentare.

O prietena isi aminteste ca petrecea mult timp la birou atunci cand se indragostise de un om obsedat de munca lui. In afara de aceasta relatie si de job nu mai exista nimic important in viata ei. Asa ca isi impartea viata intre cele doua bucurii, lucrand mai mult atunci cand partenerul era presat de timp.

O alta prietena avea luni de zile cand viata ei privata era masurata in orele pretrecute in trafic pana la birou sau inapoi de la birou si orele de somn. Nu, nu munca ii rapea din timp, ci ea insasi refuza sa aiba o viata privata. Inconstient, se dedica mai mult vietii profesionale pentru a gasi o scuza pentru care evita sa aiba o viata sociala mai intensa.

Nu spune nimeni ca este rau sa iti respecti deadline-urile, sa iti faci treaba bine si chiar mai bine, dar totusi cele 8 ore de lucru au fost astfel stabilite incat sa poti sa ai parte si de alte mici bucurii pe care ni le ofera aceasta scurta viata. Avem nevoie si de timp cu noi insene, avem nevoie si de somn, avem nevoie si de prieteni, si de familie. Toate ne definesc ca om si fara ele nu ne putem simti implinite.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri