IN ACEST ARTICOL:
Afacerile nu exclud responsabilitatea fata de comunitate, fata de oameni, preocuparea pentru crearea unui mediu social mai bun. Munca Oanei Nastase, desemnata 'Cea mai activa femeie de afaceri', demonstreaza cu prisosinta acest fapt.'O societate formata din indivizi responsabili poate face pasul catre o natiune cu responsabilitate sociala', spune Oana Nastase, fost consilier de comunicare al Bursei de Valori Bucuresti si actual director de corporate affairs al Rompetrol.

M-am alaturat ei si Asociatiei si am inceput sa construim acest proiect care inseamna educatie ecologica – organizam crosuri si seminarii pentru protectia mediului, nutritie si sanatate fizica – antrenamentul pentru o competitie de atletism de mare distanta implica o anumita conduita alimentara si o sanatate exemplara, actiuni umanitare – donam fonduri si sprijinim ong-uri prin faptul ca oamenii obisnuiesc sa alerge un maraton pentru o cauza sociala asociata, dezvoltam pentru prima data in Bucuresti conceptul de turism sportiv – la o astfel de competitie pot ajunge sa participe mii de straini dintr-un segment neatins pana acum, care altfel poate nu ar fi intentionat sa viziteze capitala. In concluzie, maratonul inseamna zeci de alte activitati conexe facute de oameni motivati sau animati de insusiri speciale: simt civic, cunoastere de sine, depasirea limitelor, umanitarism, voluntariat, antreprenoriat social, constiinta ecologica, pasiune, responsabilitate sociala si personala.

In 11 mai lansam editia a IV-a a Maratonului International Bucuresti, care va avea loc in 9 octombrie dar pana atunci avem multe alte crosuri, seminarii, antrenamente; primul este Crosul Padurii, pe 29 mai, in Parcul Tineretului si puteti afla mai multe informatii pe www.bucharest-marathon.com".

Daca politicul ar lua modelul responsabilitatii sociale din afaceri, credeti ca am reusi sa construim impreuna, o societate mai buna?, o intreb pe Oana Nastase.

“Politicul este reprezentat tot de noi, aceiasi romani cu acelasi set de valori, obiceiuri, etc. Ceea ce il face atat de controversat este pe de o parte pozitia pe care o ocupa in societate - politicienii sunt cei care conduc organizatiile statului si sunt cei asupra carora sunt indreptati toti ochii poporului; pe de alta parte tranzitia insasi care implica inceputurile descoperirii si invatarii valorilor reale, ale moralei, ale eticii si ale responsabilitatii”, considera ea. Intelegem ca responsabilitatea sociala este o notiune de etica pe care cu totii trebuie sa o invatam.

A consemnat Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri