Seful perfectionist nu este niciodata multumit de sine insusi, iar de angajatii sai nici atat. Verifica la sange proiectele angajatilor, modifica si taie chiar si atunci cand nu este cazul, are impresia ca face si treaba altora, nu stie cum sa-si gestioneze timpul, este orientat spre critica si sarcasm, isi asuma cu superioritate pozitia pe care o are, face distinctii clare intre personalul senior si junior, gaseste greseli cand acestea nu exista. Intotdeauna un esec al firmei il atribuie angajatilor, nu propriei sale persoane.
Seful nepasator este seful caruia nu-i place sa-si asume riscuri si isi lasa angajatii sa faca acest lucru pentru el. Nu acorda feedback si nu incurajeaza entuziasmul la locul de munca. Angajatii sai pot fi demotivati, iar acest efect se vede in productivitatea mult sub medie.
Seful nesuferit iti va pune tot timpul bete in roata si nu va ezita sa te puna in situatii penibile si umilitoare sau sa foloseasca cuvinte injurioase chiar si in prezenta altora. Este de parere ca esti o privilegiata daca lucrezi pentru el si nu face distinctia intre viata personala si munca. Are tendinta de a exagera, tipa, se enerveaza, se inroseste, isi exteriorizeaza indispozitiile fara cea mai mica retinere si control. Ii critica pe ceilalti, dar nu pe sine si nu isi tempereaza izbucnirile.
Cum sa faci fata unui sef toxic?
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară