IN ACEST ARTICOL:
Fara indoiala, imaginea personala conteaza extrem de mult in relatiile dintre oameni si in viata noastra sociala, iar impactul ei se extinde si asupra parcursului nostru profesional indiferent ca ne aflam intr-o pozitie entry level sau de senior.

Machiajul potrivit la jobul potrivit

Atunci cand ne referim la un machiaj adecvat locului de munca pe care il avem, trebuie sa tinem cont de trei elemente de importanta primordial: cine suntem, cum suntem si ce imagine vrem sa ne cream. O imagine individuala proasta poate afecta negativ imaginea companiei pe care o reprezentam, oricat de buna este compania. Viceversa, o imagine personala buna poate contribui la cresterea imaginii unei companii, chiar daca aceasta poate fi una nu tocmai pozitiva. Un ten nefardat este prea fad, iar un ten machiat excesiv poate parea inapropiat la locul de munca. Ideal ar fi sa ne punem in valoare acele trasaturi cu care cu care ne-a inzestrat natura folosind un mahciaj discret si natural. Un machiaj reusit este unul care inspira incredere celor din jur. In functie de domeniul de activitate, difera si modalitatea in care ne machiem. In industria modei, in restaurantele “cu pretentii” sau in magazinele luxoase de imbracaminte, machiajul poate fi mai pronuntat si exista mai multa libertate de exprimare prin intermediul culorilor si al fardurilor. Un machiaj realizat cu bun gust face dovada unui aspect ingrijit, cizelat si denota apreciere fata de propria persoana si fata de cei din jur. Trebuie sa retinem ca nu trebuie doar sa aratam ca si cum am fi persoana potrivita la jobul potrivit, ci sa ne si comportam ca atare.

Fisa profesionala de pe internet

Un studiu britanic publicat recent arata ca pentru angajatori conteaza foarte mult felul imaginea din cv-ul online coincide cu realitatea. Conform studiului, cinci angajatori au cautat informatii despre un potential angajat prin intemediul internetului, iar 59% dintre acestia au afirmat ca informatia disponibila online i-a influentat intr-adevar in deciziile luate in procesul de recrutare. Un sfert dintre repondenti au declarat ca au respins candidaturi pe baza informatiei de pe internet. Peter Cunningham, managerul general al Viadeo din Marea Britanie, spune ca intotdeauna exista un factor de risc atunci cand este vorba de angajari. “Te intalnesti cu persoana respective, ii ceri recomandari, ai cv-ul ei si cu toate astea vrei sa-ti confirmi inca o data ca este persoana care trebuie. Asa ca ce poate fi mai comod si mai la indemana decat sa dai un search pe google, cautand numele potentialului angajat?”, se intreaba acesta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri