Pentru al treilea an consecutiv programul de burse nationale UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din stiinta” continua sa ofere suport comunitatii stintifice locale prin lansarea unei noi editii. Incepand de astazi, cercetatoarele din Romania pot aplica pentru aceste bursele anuale private.
Programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” se desfasoara in perioada noiembrie 2011 – iunie 2012.
La editia din 2012 se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei si una pentru o lucrare din aria Stiintelor Vietii. Valoarea unei burse se ridica la 42.000 lei, iar programul se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.
Dosarele de aplicatie pot fi inscrise pana la data de 31 martie 2012 si urmeaza sa fie evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si ai L’Oréal Romania, precum si din cercetatori de renume din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.
Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna iunie 2012, in cadrul unei ceremonii de premiere a castigatoarelor programului.
La prima editie a programului, finalizata in luna iunie a 2010, juriul a acordat o singura bursa in valoare de 42.000 lei cercetatoarei dr. Ruxandra JURCUT, care a derulat un program de cercetare in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucuresti.
La cea de-a doua editie a programului de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” au fost acordate doua burse, iar juriul a premiat pentru categoria Stiintelor Vietii proiectul dnei. Dr. Elena Butoi, cercetator la Institutul de Biologie si Patologie Celulara Nicolae Simionescu, care analiza rolul celulelor si moleculelor inflamatorii in accelerarea aterosclerozei. Rezultatele acestor studii vor conduce la o abordare inovativa a acestei maladii care este cauza principala a mortalitatii in tarile dezvoltate, inclusiv in Romania.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară