IN ACEST ARTICOL:
Pentru ca intotdeauna este mai bine sa prevenim decat sa reparam, afla de la specialistii Everyday Cleaning care sunt cele mai comune 10 greseli pe care le facem in curatenie:

Comunicat de presa

Va asteptati ca atunci cand faceti curatenie sa iasa totul bine, nu-i asa? Dar daca din graba sau pentru ca nu aveti unele informatii totul iese de-a-ndoaselea ? Cati dintre cei care fac curatenie pe cont propriu stiu s-o faca exact ca la carte?

Specialistii Everyday Cleaning (www.curatenielafix.eu) va ofera cateva sfaturi utile pe care le puteti folosi oricand cu succes. Pentru ca intotdeauna este mai bine sa preveniti decat sa reparati, iata care sunt cele mai comune 10 greseli din curatenie:

1. Faceti curatenie fara un plan.

Atunci cand aveti un plan de curatenie totul merge mai repede si cu mai putin efort. Faceti o curatenie la minut sau una generala? In primul rand tot ce veti folosi la curatenie trebuie adunat intr-un loc ca sa nu faceti la fiecare minut curse prin casa dupa o solutie, o carpa de praf sau un burete. Apoi, trebuie sa stiti ca se incepe cu ultima camera si de sus in jos. Nu aspirati covorul si apoi va cocotati pe scara sa curatati lampadarul sau sa indepartati panzele de paianjen. Daca definiti foarte bine cat timp aveti la dispozitie si cat vreti sa faceti, atunci nu mai trebuie decat sa va organizati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Șoaptele unor timpuri trecute cu ecou până în prezent: Top 10 Semne că ai cunoscut pe cineva dintr-o viață anterioară  6 cărți remarcabile scrise de femei remarcabile Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră

2. Nu asteptati suficient pentru ca solutiile pe care le pulverizati sa-si faca efectul.

Graba strica treaba este proverbul care se aude cel mai des in curatenie. Daca pulverizati pe aragaz o solutie de indepartat grasimea, nu o stergeti in secunda doi pentru ca nu si-a facut efectul. Ca sa nu asteptati in fata aragazului, faceti curatenie in sertarele unui dulap, de exemplu. Sau daca folositi o substanta detartrantaStim ca in reclamele TV totul e simplu: fas si gata, mainile elegante ale gospodinei au eliminat, usor, cu un burete toata mizeria. Ar costa prea mult reclama daca ar fi inclus si timpul in care solutia trebuie sa isi faca efectul, nu?

3. Nu spalati perna /plapuma.

Dormim pe ele, citim, uneori si mancam pe ele, dar ne gandim mai rar sa le si spalam. E de ajuns ca schimbam fata de perna sau de plapuma? Nu. In perne/pilote intra acarieni, acele organisme microscopice care se hranesc cu celule de piele moarta de care noi scapam tot timpul. Covoarele, saltelele, pernele si praful din incaperile calduroase sunt mediul ideal de dezvoltare al acarienilor. O saltea obisnuita poate contine intre 10.000 si 100.000 de acarieni. Aceasta trebuie aspirata cu un echipament special cu putere mare de patrundere. Nu uitati de perne si de plapuma si spalati-le urmand indicatiile de pe eticheta.

Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători Top 10 cele mai faimoase arii de operă din lume Top 10 cele mai căutate destinații de vacanță de europeni în 2024

4. Faceti curatenia fara manusi de protectie.

Produsele de curatenie sunt toxice si ataca pielea. O spun toti medicii si ar trebui sa fie un argument suficient. De aceea manusile nu trebuie sa lipseasca din kitul de curatenie. Substantele toxice nu ataca doar pielea, dar intra si in organism.

5. Spalati geamurile in bataia razelor soarelui.

Caldura, soarele ne dau o nota de buna dispozitie in care ne vine cheful de spalat geamuri. Dar e cel mai prost moment ales. Din cauza razelor fierbinti ale soarelui, solutia de curatenie se usuca foarte repede si lasa urme. In plus, devine lipicioasa si atrage praful, asa ca asteptati cand afara e innorat sau cand se face seara.

Foto homepage: Curatenie locuinta, Shutterstock

Foto int: Produse de curatenie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri