Designul este important, ne face sa ne primim oaspetii cu o oarecare mandrie, dar confortul este acel ceva subtil care ii face sa nu mai doreasca sa plece. Sa mariti stilul si confortul este, insa, la fel de greu ca si cand ai incerca sa starnesti o scateie amoroasa intre Leonardo DiCaprio si Oprah Winfrey.
Ce anume din locuinta ta te face sa te simti in largul tau? Cum de simti nevoia sa o infrumusetezi cu fiecare prilej ori sarbatoare?
1. Indragosteste-te de mediul pe care l-ai creat
O gandire analitica va aprecia culoarea peretilor, numarul de ferestre si parchetul de lemn sunt fara sa isi dea seama care sunt calitatile acestora care dau senzatia de intim si confort. Realitatea este ca noi, pe noi, ca fiinte umane, ne alimenteaza pozitiv timpul petrecut printre texturi moi, modele si pale de lumina, de aceea traiul intre patru pereti de beton nu este o optiune.
2. Inspira-te din setul showului preferat de televiziune
Un platou TV este un spatiu complet rece si neatractiv in realitate, dar la televizor pare primitor. Care este secretul? Aducerea unor elemente familiare in fata camerei. Cele mai multe show-uri se folosesc de fotolii si canapele pentru a crea un cadru intim, ideal pentru povesti si dezvaluiri. O canapea frumoasa pe care cade lumina naturala va stimula niste centri emotionali dar ea trebuie sa fie si comoda. Textura stofelor si finisajele lucrate cu grija pana in cele mai mici detalii, sunt, asa cum aflam de pe elvila.ro, acele detalii care stabilesc confortul dar si calitatea unei canapele.
3. Imbratiseaza climatul locuintei sau… ajusteaza-l
Nu ne gandim la asta niciodata, dar climatul din locuinta poate sa faca diferenta in ceea ce priveste gradul de confort resimtit de tine si de oaspetii tai. Cei care traiesc in conditii extreme de cald sau rece au tendinta sa se simta incomod; calea de mijloc este solutia. Lumina naturala si aerul proaspat sunt, si ele, factori de confort, asa cum aflam de pe psychologytoday.com. Un numar mare de ferestre functionale va spori senzatia de zen; atentie, insa, la curent!
4. Adu natura in interior
Stim deja ca elementele naturale ne fac pe noi, oamenii, sa ne simtim conectati la la mediul incojurator. Apa, sub forma ei care imprima liniste si meditatie, apa susuranda, este ceva ce nu multi s-au gandit sa integreze in designul locuintei; sunt fantani de interior care te vor surprinde cu eficienta si frumusetea lor, asa cum vedem pe decorlove.com. Lemnul, piatra naturala, plantele si textilele natural sunt elementele care nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta.
5. Pune-ti amprenta pe spatiu
Fie ca este vorba despre personalizarea unui perete, de retapitarea fotoliului mostenit de la bunici sau de expunerea amintirilor pe etajere minimaliste, confortul, cel emotional, incepe cu tine. Procesele de personalizare a locuintei, sunt, de fapt, un ritual derivate din dorinta de stabilitate.
Sursa foto: dollarphotoclub.com, pixabay.com, elvila.ro
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri