Apartamentele de bloc nu sunt foarte spatioase, insa, cu cateva schimbari, pot parea mult mai mari. Totul tine de perspectiva si de lucrurile pe care le alegi. Noi iti aratam ce ai de facut in locuinta ta pentru ca toti cei care iti trec pragul sa aiba senzatia ca te-ai mutat, de fapt, intr-un apartament mai mare. Iata ce poti face:
1. Foloseste culori deschise. Care sunt nuantele ideale
O locuinta mica va fi foarte bine pusa in valoare daca folosesti culori deschise. Alege un parchet deschis la culoare, pereti in nuante cat mai luminoase – pasteluri - , dar si mobila deschisa la culoare – bej sau alb.
O idee excelenta este sa vopsesti tavanul intr-o culoare inchisa si ceilalti pereti in culori foarte deschise, poate chiar alb, noteaza lightersideofrealestate.com. Acest truc vizual face ca tavanul sa para mai inalt si, in consecinta, camera mai spatioasa.
2. Alege lucrurile potrivite. De ce ai nevoie
Daca ai o casa mica, astfel de obiecte de mobilier sunt ideale pentru living, dar chiar i pentru un dormitor de mici dimensiuni. Ce le face atat de speciale este faptul ca lasa suficient spatiu in incapere si pentru alte lucruri. Desigur, secretul este sa optezi pentru variantele extensibile, cele mai utile in cazul in care ai un living mic.
Nu uita sa te uiti si la taburetii care au si spatiu de depozitare in interior, cele mai bune pentru camera copiilor, mai ales ca pot fi asezate unele peste altele si scoase atunci cand cel mic invita prieteni pe la el.
3. Nu subestima puterea unei oglinzi bine plasate
Oglinzile sunt foarte utile intr-o casa mica. Amplaseaza o oglinda de mari dimensiuni, cu o rama deosebita, chiar in living, deasupra canapelei. Vei vedea ca aproape instantaneu camera va parea mai mare. Poti sa folosesti cu usurinta oglinzile in toate incaperile din casa ta – pe usile de la dressingul din dormitor, in hol, chiar la intrarea in casa.
4. Draperii de sus pana jos
Pentru a da senzatia unei camere mai mari, o idee foarte buna este sa amplasezi draperii pe o sina fixata de tava. Alege aceasta varianta in detrimentul draperiilor cu galerie, daca vrei ca incaperea sa para mai spatioasa.
O alta idee de luat in calcul este alegerea unor perdele sau draperii cu model vertical – dungiile verticale alungesc. De asemenea, draperiile de aceeasi culoare cu peretii si din materiale subtiri vor da impresia unei camere mai mari, se arata intr-un articol de pe remodelista.com. Stai departe, in schimb, de draperiile cu multe culori culori puternice sau cu un imprimeu incarcat si marunt.
5. Depoziteaza pe verticala
Politele si rafturile te ajuta sa economiseti spatiu si sunt foarte practice. De ce sa ai intr-o camera mai multe comode cu sertare puse una langa alta, cand ai putea sa sa ai una singura, mai inalta, si deasupra ei mai multe rafturi si polite? Vor incapea in ele toate lucrurile si restul spatiului va ramane gol.
6. Fii creativa cand vine vorba despre spatii de depozitare
Foloseste la maximum tot spatiul de care dispui, indiferent cat de nebunesti par a fi ideile tale. De exemplu, deasupra usii de la living poti amplasa un dulap sau un raft pe care sa-l umpli cu carti. Nu uita de colturile camerelor, in magazinele de mobila vei gasi mai multe variante de dulapuri sau de birouri pentru colt, asa incat sa mai salvezi din spatiu. Cu siguranta ai si tu in casa o multime de locuri pe care nu le utilizezi la adevarata lor valoare, trebuie doar sa le identifici.
Cu aceste schimbari in locuinta ta, efectul va fi uluitor cu siguranta. Care dintre ele ti se pare cea mai utila?
Sursa foto: Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri