IN ACEST ARTICOL:
Dacă planifici lucrurile din timp și găsești strategii eficiente, vei evita riscul de a-ți da bugetul peste cap câteva luni bune. Avem pentru tine câteva soluții ușor de aplicat. 

Multe dintre noi amânăm reamenajarea casei gândindu-ne că vom investi o sumă enormă de bani în acest proiect. Nu întotdeauna se întâmplă asta. Dacă planifici lucrurile din timp și găsești strategii eficiente, vei evita riscul de a-ți da bugetul peste cap câteva luni bune. Avem pentru tine câteva soluții ușor de aplicat. 

⦁    Calculează-ți bugetul și gestionează-l corect 

Te-ai hotărât, deci, să faci câteva schimbări majore în casă. Poate că vrei să cumperi mobilă nouă, să îmbunătățești designul sau să dai altă culoare pereților. Orice ai alege, important este să faci o listă cu pașii pe care îi ai de făcut și să notezi într-o agendă sau pe telefonul mobil toate materialele și ustensilele de care ai nevoie. Trece în dreptul fiecăruia costul minim necesar, apoi caută pe internet magazinele în care poți găsi acele materiale la un preț cât mai redus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să îți îmbunătățești ținuta de zi cu zi cu ajutorul accesoriilor potrivite? Cum să îți organizezi eficient locuința în 3 pași Cum să îți menții sănătatea orală în timpul călătoriilor: Sfaturi de la experți

În cazul în care ai nevoie de susținere financiară în acest proiect și nu îți permiți să investești o sumă mare de bani o singură dată, poți face plata în rate alegând un credit de nevoi personale. Suma maximă pe care o poți obține printr-un astfel de credit este de 110.000 lei și avantajul este că ai până la 60 de rate fără dobândă la unul dintre cele mai cunoscute magazine dedicate designului interior și până la 12 rate la alți comercianți, în țară și străinătate.

⦁    Investește doar în piesele cu adevărat importante

Odată ce ai stabilit suma pe care ești dispusă să o investești, prioritizează piesele de mobilier care merită să le aloci mai mulți bani. De exemplu, calitatea canapelei din living este importantă, asta dacă nu îți dorești ca în trei ani să se strice și să fii nevoită să cumperi alta. În schimb, nu trebuie să alegi cele mai scumpe rafturi pentru cărți sau scaune pentru bucătărie. Așadar, alege produse de calitate doar pentru piesele de mobilier importante. 

Cum să îţi organizezi agenda mai uşor: sfaturi simple Când dragostea doare: Cum să îți vindeci inima de o dragoste neîmpărtășită Dincolo de cuvinte: Cum să îți controlezi reacțiile verbale în timpul stării de furie

⦁    Adoptă o gândire minimalistă

Probabil ai observat că stilul minimalist începe să fie din ce în ce mai des adoptat. Cel mai probabil datorită influențelor lumii moderne în care trăim. Aglomerația din zonele urbane, agitația din jur, stresul, ritmul alert în care lumea se mișcă în ziua de astăzi ne face să ne îndreptăm către lucruri simple atunci când vine vorba despre casa noastră.

După ce ai petrecut o zi aglomerată, simți nevoia ca în locuința ta să te aștepte o atmosferă aerisită, ordonată, cât mai simplă, în care poți respira ușurată și te poți relaxa. Minimalist înseamnă simplu și eficient.  Un design curat, clar și neaglomerat care conține doar lucrurile cu adevărat necesare îți va aduce atât echilibru, liniște, cât și economii în bugetul tău pentru că nu vei investi în obiectele inutile.

Deschiderea porții divine: cum să îți găsești sensul și adevărul chiar în interiorul tău Rugăciuni de mulțumire - cum să cultivi și să îți exprimi recunoștința față de Dumnezeu  Florile magice ale verii: Cum să îți purifici spațiul cu florile de iulie

⦁    Personalizează-ți casa cu obiecte DIY

La fel ca stilul minimalist, proiectele DIY au devenit o adevărată modă în ultimii ani și sunt ideale atunci când vrei să faci schimbări rapide în casa ta, fără să investești mulți bani în asta. Iată trei sugestii pentru a realiza proiectul cu succes:

  • Găsește-ți inspirația folosind site-urile sau aplicațiile specifice domeniului DIY - există o serie întreagă de tool-uri pe care le poți instala pe telefon și care sunt dedicate pasionaților de obiecte DIY: Pinterest, aplicația Guidecentral, Kids Craft Ideas, DIY Gifts. Gândește-te la un proiect pe care vrei să îl faci, apoi folosește tool-urile pentru a-ți găsi inspirația, pașii de lucru, materialele și ustensilele necesare. 
  • Reciclează obiectele vechi - sticlele pe care nu le mai folosești pot deveni corpuri de iluminat, lăzile  vechi din lemn sau geamantanele/valizele stil vintage pot fi transformate în rafturi creative, iar paleții din lemn pot fi folosiți pentru a-ți crea o canapea ideală pentru balcon. Există multe idei pe care să le pui în aplicare, alege-le dintre ele pe cele care ți se potrivesc. 
  • Dacă îți plac ideile mai îndrăznețe, îți poți crea obiecte decorative din bucăți de lemn, dopuri de plută, discuri vechi de vinil, felinare ș.a. 
  •  Alege cutiile de depozitare pentru camera copiilor

De multe ori, mobila scumpă nu-și are rostul în camera copiilor, iar asta din mai multe motive. Ca părinte vei dori să schimbi designul spațiului pe parcurs ce copilul crește și să adaptezi stilul în funcție de etapa de vârstă în care se află. În plus, mobila din camera celui mic se deteriorează rapid. Așa că este o alegere mai inspirată să cumperi lucruri simple, de exemplu să înlocuiești dulapul cu câteva rafturi și cutii de depozitare. 

Rugăciunea soților unul pentru altul - Cum să îți întărești căsnicia prin puterea rugăciunii  Lasă oamenii să vorbească și tu mergi pe drumul tău: Cum să îți urmezi visurile fără frica de judecata celorlalți Tunsori cu breton - Ghid pentru un look chic și încrezător sau cum să îți transformi aspectul cu stil cu ajutorul bretonului

Lasă-te inspirată și de alte idei care îți vin. Scopul este să creezi în casa ta o atmosferă în care te poți simți bine și confortabil, iar asta cu siguranță merită efortul tău. 

Sursa foto: By Stokkete /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri