IN ACEST ARTICOL:
Dacă îți dorești produse din bumbac organic pentru casa ta, îți venim în ajutor cu mai multe informații despre acest material și despre avantajele sale.

Bumbacul convențional este cea mai folosită fibră naturală pentru fabricarea hainelor, însă cultivarea acestuia este extrem de dăunătoare pentru mediu, din cauza chimicalelor folosite. Tocmai de aceea, în ultimii ani bumbacul convențional a început să fie înlocuit cu bumbacul organic, acesta fiind mult mai puțin dăunător mediului și mult mai rezistent. 

Dacă îți dorești produse din bumbac organic pentru casa ta, îți venim în ajutor cu mai multe informații despre acest material și despre avantajele sale.

Bumbacul organic, mai puțin dăunător pentru mediu

Bumbacul organic este cultivat prin folosirea unor metode și materiale care nu afectează mediul. Aceste metode susțin fertilitatea solului, iar bumbacul se dezvoltă într-un mod sănătos, fără pesticide toxice sau fertilizatori sintetici. De asemenea, este interzisă cultivarea bumbacului cu semințe modificate genetic, deoarece acestea pot afecta calitatea bumbacului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noua colecție PALATUL CADOURILOR Încălțăminte sport damă de toamnă: Care sunt tendințele sezonului? Cele Mai Potrivite Cadouri de Haine pentru Nou-Născuți: Ghidul Complet pentru Alegerea Perfectă

Bumbacul convențional este de obicei cultivat pe același pământ, de mai multe ori, iar acest lucru conduce la degradarea solului. În schimb, bumbacul organic este cultivat prin rotație, de la un sol la altul, iar astfel pământul rămâne fertil.

Bumbacul organic, un material rezistent

Produsele realizate din bumbac organic sunt mult mai rezistente decât cele obținute din materiale sintetice. Tocmai de aceea, bumbacul organic este folosit adesea pentru prosoape, lenjerii de pat și îmbrăcăminte. 

În ultima perioadă, cererea pentru produsele din bumbac organic a tot crescut, așa că merită să alegi pentru locuința ta lenjerii de pat sau prosoape confecționate din acest material. În plus, acum găsești la Vivre lenjerii de pat de la 65 lei, așa că ai de unde să alegi un model potrivit pentru camera ta.

Tot ce trebuie să știi despre lenjeriile de pat: Materiale recomandate, alegerea corectă și integrarea cromatică în dormitorul tău Mix and match sau cu ce să asortezi bluzele de damă? Manice: “Fiecare detaliu a fost gândit cu atenție, iar funda, ca element central, aduce un plus de eleganță și unicitate”

Bumbacul organic, mult mai sănătos pentru piele

Spre deosebire de materialele sintetice, bumbacul organic este antialergic și antibacterian. În plus, culturile din care acesta provine sunt naturale, nefiind tratate cu pesticide, insecticide sau fertilizatori. 

Bumbacul organic poate fi o alegere potrivită pentru îmbrăcămintea bebelușilor sau pentru prosoapele de baie, deoarece nu provoacă iritații, fiind mult mai fin la atingere.

Argumente contra bumbacului organic

Unul dintre dezavantajele bumbacului organic este prețul destul de ridicat. Fiind mai greu de cultivat, acest tip de bumbac este mai costisitor, însă merită să faci o astfel de investiție dacă îți dorești produse de calitate pentru locuința ta.

De asemenea, bumbacul organic este și mai dificil de cultivat. Este obținut din semințe neprelucrate genetic, așa că, pentru a fi recoltat în cantități la fel de mari ca bumbacul clasic, acesta trebuie cultivat pe o suprafață mult mai mare de pământ. Cu cât terenul este mai mare, cu atât mai multă apă va fi necesară pentru cultura de bumbac organic. Totuși, bumbacul organic se bazează mai mult pe apa provenită din precipitații și, în plus, după una sau două rotații de cultură, calitatea solului se îmbunătățește și reține mai multă apă decât în cazul monoculturilor (chiar cu până la 30% mai multă apă, după unele studii). 

Cum să te îmbraci în sezonul rece pentru a arăta bine și a te simți confortabil TOP 10 piese de vară ce rezistă testului timpului 5 cele mai bune materiale pentru pernele de dormit

Consensul general este că bumbacul organic este, într-adevăr, mai sănătos pentru piele, iar acest lucru devine foarte important când vorbim despre haine, lenjerii de pat și prosoape de baie. De asemenea, culturile de bumbac organic nu sunt la fel de periculoase pentru mediul înconjurător ca cele de bumbac convențional și sunt mult mai sigure pentru fermierii producători. 

Din ce în ce mai mulți consumatori responsabili din toată lumea, preocupați de sănătate și de felul în care alegerile lor pot afecta indirect alți oameni și mediul înconjurător, preferă țesăturile din bumbac organic. Deocamdată, însă, producția de bumbac organic este încă la început, puține ferme folosind metode organice pentru cultivare. 

Sursa foto: Vivre

Geacă sau Hanorac? Ce să cumperi pentru versatilitate în garderobă Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Ghid de cadouri simbolice de Moș Nicolae Cum să te îmbraci stilat și călduros toamna aceasta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri