Amenajarea unei garsoniere presupune, de cele mai multe ori, bataie de cap, in dorinta de a obtine o locuinta cat ma spatioasa, care sa ne satisfaca toate exigentele. Desi consta intr-o singura incapere, decorarea sa este cu atat mai dificila, cu cat trebuie sa aiba rolul de camera de zi, dormitor si, uneori, de birou. Drept urmare, amenajarea sa este de o reala importanta si, chiar daca pare a fi o adevarata provocare, tinand cont de cateva principii, rezultatul poate fi unul extraordinar.
Paleta cromatica
Ca in cazul oricarei locuinte, in momentul in care incepeti procesul de amenajare, primul aspect de care trebuie sa tineti cont este paleta cromatica. Indiferent de spatiul amenajat, culorile joaca un rol important, drept urmare, reflectati asupra paletei dorite, avand in vedere ca aceasta sa puna in valoare intregul ansamblu si sa nu incarce camera. Pentru pereti, alegeti culori deschise, care reflecta lumina.
Trebuie mentionat faptul ca cele reci creeaza senzatia de marire a spatiului, in vreme ce culorile calde dau iluzia unui spatiu micsorat. Intrucat cantitatea de lumina reflectata de o culoare, precum si intensitatea acesteia depind de nivelul de lumina primit de la soare, se recomanda ca tavanul sa fie alb, pentru a spori luminozitatea. Garsoniera dumneavoastra se va remarca prin culorile pieselor de mobilier si ale accesoriilor decorative, care pot fi complementare, pentru a se evidentia reciproc si pentru a anima incaperea.
Mobilier
Acesta constituie, cu siguranta, componenta cea mai importanta, intrucat se doreste obtinerea unui spatiu mobilat minimal, deci cat mai aerisit si, in acelasi timp, confortabil. Asadar, piesele de mobilier trebuie sa fie joase, cu un design simplu, care nu exagereaza in detalii. Optati pentru articole multifunctionale, precum un pat prevazut cu lada sau un pat suprainaltat, sub care puteti amplasa biroul.
Daca doriti o canapea extensibila, aceasta trebuie sa fie, de preferat, monocroma, si alaturati-i o masuta de cafea joasa, ce prezinta spatiu de depozitare, in care puteti aseza obiectele personale mai mici. Piesele de mobilier trebuie pozitionate in asa fel incat sa asigure un spatiu de circulatie corespunzator, cat mai fluidizat. In ceea ce privese sistemul de depozitare, alegeti unul cu influente minimaliste, compus din comoda, etajere si alte corpuri de depozitare, cu precizarea ca acestea trebuie sa se desfasoare pe orizontala, pentru a crea iluzia de alungire a camerei.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate