IN ACEST ARTICOL:
Mirodeniile, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

Arta culinara reprezinta o adevarata provocare in ceea ce priveste combinarea potrivita a diferitelor ingrediente, cu scopul de a obtine echilibrul perfect dintre gust si miros. Un rol important in acest proces de multe ori epuizant il joaca mirodeniile, care, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

Patrunjel

In tara noastra, patrunjelul este, cu siguranta, cel mai popular. Originar din zona mediteraneana, patrunjelul poate fi crescut la ghiveci cu succes, intrucat este foarte usor de intretinut. Acesta se planteaza intr-un vas mare, ce ii permite dezvoltarea radacinilor, in timpul toamnei sau in prima jumatate a primaverii. Patrunjelul se amplaseaza intr-o zona cat mai luminoasa, la o temperatura cuprinsa intre 20 si 25 de grade Celsius.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Farmacia Vedra lansează Omnibiotic Travel, probioticul de care ai nevoie în bagaj pentru o vacanță reușită În această vară Impruvis Vitamins D3Vit și BARZA Self Care topesc miturile despre vitamina D3! Galele Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” – Un omagiu adus lui Giacomo Puccini

Calitati medicinale: Mai bogat in vitamina C decat portocala, patrunjelul este un bun antiseptic pentru tubul digestiv, ajuta la tratarea halenelor, tulburarilor menstruale, indigestiilor sau anemiei, in vreme ce, daca este folosit in cantitati mari, poate preveni Parkinson-ul sau chiar cancerul. Un alt motiv pentru care ar trebui sa cresti si sa consumi patrunjel este faptul ca este bogat in calciu, vitamina B12, magneziu, iod, potasiu, aminoacizi.

Busuioc

Provenind din Asia tropicala, busuiocul este o planta extrem de aromata, ce poate fi crescuta cu succes in interior.

Inaltimea acestuia este cuprinsa intre 20 si 60 cm, iar frunzele sale sunt matasoase, de un verde deschis. Planta are un gust asemanator cu cel al anasonului si este foarte sensibila la frig, trebuind sa fie amplasata intr-o zona calduroasa, inundata de lumina si cu umiditatea crescuta.
300 de medici s-au reunit la București la cea mai mare conferință a anului pentru prevenirea infecției cu HPV, organizată de Vedra International „DescOperă La Traviata”, o reinterpretare modernă a celebrei capodopere a lui Verdi Fusion anti-stress: magia uleiurilor esentiale Puressentiel & psihobiotice de la Dr Biom Happy Mood

Calitati medicinale: Busuiocul este un bun dezinfectant, fiind recomandat in cazul ranilor, aftelor, gingivitelor sau intepaturilor de albine, aplicandu-se frunzele zdrobite direct pe zona afectata. De asemenea, este un remediu natural pentru vindecarea bronsitelor, durerilor de stomac, ulcerului gastric, faringitei, infectiilor urinare sau cefaleei.

Tarhon


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri